Region

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске данас је посредством Агенције за аграрна плаћања исплатило укупно 3.145.520 КМ за премију за млијеко за април.

Премија је исплаћена за 2.686 корисника.

Из Министарства наводе да ће о наредној исплати јавност бити благовремено информисана.

Ко ће коме на црту за позиције начелника и једног градоначелника, на октобарским изборима, у херцеговачким општинама?

Прилог РТРС-а на линку: https://www.youtube.com/watch?v=UJenV20FDXA&t=9s

На подручју Полицијске управе Требиње јуче су евидентирана два кривична дјела и једна саобраћајна незгода. Није било регистрованих нарушавања јавног реда и мира.

Полицијска станица Невесиње предузима све мјере и радње на документовању кривичног дјела Угрожавање јавног саобраћаја из члана 402. Кривичног законика Републике Српске против лица иницијала С.А. Наиме, у мјесту Зови До евидентирана је саобраћајна незгода у којој је учествовао један мотоцикл марке „BMW“, којим је управљало лице иницијала Н.Л. и један путнички аутомобил марке „Mercedes“ којим је управљало лице иницијала С.А. Возач мотоцикла је задобио тешке тјелесне повреде.

Полицијска станица Билећа запримила је пријаву да лице иницијала М.С. ломи намјештај по кући. У току је документовање кривичног дјела Насиље у породици или породичној заједници из члана 190. Кривичног законика Републике Српске.

Полицијска станица Требиње је Окружном јавном тужилаштву у Требињу поднијела извјештај о почињеном кривичном дјелу због постојања основа сумње да је лице иницијала К.К. починило кривично дјело Навођење на овјеравање неистинитог садржаја из члана 351. Кривичног законика Републике Српске.

Професор доктор Милорад Килибарда, рођени Невесињац, изабран је за декана Саобраћајног факултета Универзитета у Београду и ову високу фукцију ће обављати у наредне три године.

У свом програму рада професор Килибарда је навео да ће се максимално посветити даљем развоју и бољем позиционирању Факултета у националном, регионалном и глобалном академском простору. Посебно је нагласио јачање сарадње привреде и науке, као и афирмацију факултета, студената и струке.

Милорад Килибарда, рођен је 1962. године у Сељанима, од оца Јовице и мајке Стаке, рођене Глоговац. Основну школу „Мирко Бјелица“, завршио је у Сељанима и Луци, а средњу електротехничку школу „Никола Тесла“  у Београду. По одслужењу војног рока уписао је Саобраћајни факултет Универзитета у Београду, гдје је завршио основне, магистарске и докторске студије и стекао звање доктора техничких наука. На истом факултету је запослен од 1989. године и биран је у сва звања од асистента приправника до редовног професора. Тренутно је шеф Одсека за логистику.

Поред Саобраћајног факултета предавао је на више факултета и универзитета у земљи и иностранству.

Професор Килибарда је аутор седам универзитетских уџбеника, три научне монографије, преко 170 научних радова и преко 90 студија и пројеката. Био је ментор на 420 завршних и 85 мастер радова, као и на пет докторских дисертација. Ожењен је и отац је двоје дјеце.  

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: radionevesinje@hotmail.com

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520