SJ TheDaily - шаблон joomla Форекс

Nevesinje

Невесињски основци наставили су низати успјехе на републичким такмичењима.

Овог пута у Бањалуци, ученица деветог разреда Наташа Савић освојила је завидно четврто мјесто на такмичењу из физике, а њен вршњак Благоје Милошевић заузео је осму позицију у конкуренцији од 17 такмичара.

32917739 230924357667090 6149801763760242688 n

У исто вријеме, њихове школске другарице Ивана Ратковић и Ана Тодоровић освојиле су четврто, односно једанаесто мјесто, на такмичењу из руског језика, које је одржано у Палама.

32841531 230924391000420 922165633485897728 n

Наставник физике Слободан Голијанин и наставница руског језика Сања Милићевић изразили су задовољство постигнутим резултатима, а директорица школе Мара Шаран упутила је честитке и ученицима и наставницима.

У Музеју Херцеговине у Требињу синоћ је отворена изложба „Удахнимо умјетност заједно“ школе сликања „Кембриџ центар“ из Невесиња, Гацка, Билеће и Требиња.

Изложбу, а уједно и манифестацију Ноћ Музеја, испред Управе Града Требиња отворио је Зоран Милошевић. Он је поздравио младе таленте, полазнике „ Кембриџ“ центра и истакао да га радује што се млади људи све више окрећу умјетности. Милошевић је додао да имамо пуно талената, како из области умјетности, тако и спорта и да су они понос Херцеговине.

Присутнима се обратила и професор у школи сликања „Кембриџ“ Сандра Цумбо и истакла да је ово 24. изложба младих умјетника ове школе, а друга по реду у Музеју Херцеговине.

„Изложба ове године је посебно значајна, јер је отворена у оквиру манифестације Ноћ музеја“, рекла је Цумбо.

Kembridž 2

На изложби се својим радовим представило 50 полазника школе сликања, рађеним у различитим техникама као што су оловка, угљен, туш, уље, акрил, темпере, а теме су, такође, биле разноврсне и маштовите, гдје је свако на свој начин преносио доживљај околине и свог емотивног стања.

Невесињску школу сликања у оквиру „Кембриџ центра“ води академски сликар Драган Батинић, а полазници који су синоћ излагали у Требињу су Ивана Милановић, Ђорђе Шиповац, Марина Голијанин, Милица Бејатовић, Гордана Милановић, Елена Милошевић, Уна Граховац, Тамара Кљајић, Урош Савић, Сара Пејичић, Матеа Гачић, Сара Вучуревић и Петар Дабарчић.

Kembridž 1

Kembridž 3

Прва генерација матураната невесињске Гимназије окупила се јуче исред зграде Старе гимназије како би прославила 50 година матуре.

Са бившим матурантима био је и професор Ристо Брењо који је одржао школски час гдје су се присјетили гимназијских дана. На почетку часа минутом ћутања одали су почаст преминулим друговима и положили цвијеће на споменик Благоја Паровића, јер је тадашња Гимназија носила његово име.

maturanti3

Дружењу препуном емоција присуствовало је око 20 некадашњих ученика ове престижне Гимназије, која се може похвалити да је током свог постојања изњедрила добре професоре, инжењере, адвокате, љекаре...

Професор Ристо Брењо рекао је да се врло тешко вратити пола вијека уназад у вријеме када су у друштву владали другачији међуљудски односи.

– Велико ми је задовољство данас бити са вама и сматрам да је велики успјех сваког професора да своје ученике види као зреле, породичне и успјешне људе – поносно истиче Брењо.

Адвокат Мира Таминџија Аћимовић која живи у Београду није крила радост што је дошла да прослави златни јубилеј са својим друговима из школских клупа.

– Осјећам се лијепо, не као некад, али ми је драго што сам данас овдје и што имам прилику да видим другове са којима сам провела младост и најљепши дио живота – сјетно каже Аћимовић.

Она је нагласила да су сви са великом жељом ишчекивали овај дан, јер су се само једном окупили, а то је било прије 10 година, када су прослављали 40 година матуре.

– За вријеме нашег школавања сви смо се дружили заједно и помагали једни другима. Сматрам да је Гимназија у то вријеме била јако добра школа са добрим наставним кадром који су нам дали основе да кренемо даље кроз живот – истиче Аћимовић.

Један од првих матураната невесињске Гимназије професор историје Бошко Буха, направио је паралелу између ученика тада и данас.

- Ми смо се забаваљали на другачији начин, правили смо често излете у природи, и са искуством које имам, данашњој омладини би препоручио да се окрену дружењу и не траже забаву у ономе што више штети а не забавља, а то су кафићи и модерна технологија комуницирања – каже Буха.

Он је додао да је већина ученика послије матуре завршило факултете и да је то била прва генерација која је одшколовала домаћи кадар који је касније допринио развоју Невесиња – нагласио је Буха.

– Имамо срећу и задовољство што је са нама наш професор Ристо Брењо који је одржао час и „прозвао“ нас као прије 50 година, и на моменат нас вратио у то дивно вријеме - носталгично прича Буха.

Дружење је настављено у ресторану „Буквица“, гдје су евоцирали успомене и присјећали се многих згода и незгода из школских клупа.

Maturanti1

maturanti2

maturanti4

maturanti5

maturanti6

maturanti7

maturanti8

maturanti9

maturanti10

ВЕРИЦА ЧУПКОВИЋ

У организацији неформалне групе грађана окупљене под називом „Правда за Давида - Невесиње" у недjељу 20.05.2018. године у 18 часова на Градском тргу, биће организовано потписивање петиције и подршка Давору Драгичевићу и групи „Правда за Давида“.

Чланови групе се ограђују од било какве политичке конотације скупа. Сви ту долазимо као људи, а не припадници било каквих странака или удружења, стоји у позиву за мирно окупљање. Једини циљ је да истина и правда буду задовољене.

 

JU Centar za informisanje i kulturu
Radio Nevesinje

Kontakt info

Nemanjića b.b.,88280 Nevesinje
Republika Srpska

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: nevradio@teol.net

ID PDV

Matični broj: 01805053
Rj.suda: RU-1-264-00
ID broj : 4401396050004
PDV broj: 401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520

Main Menu