SJ TheDaily - шаблон joomla Форекс

Nevesinje

Невесиње ће добити нови водовод са изворишта Удбина у петак, 28. септембра, када ће бити свечано пуштена у рад црпна станица у мјесту Жиљево која ће воду пумпати до центра општине, а у наредним данима вода ће потећи из славина у сваком домаћинству, изјавио је Срни начелник општине Миленко Авдаловић.

"Имамо проблем посљедњих 40 година, вода је била лошег квалитета, није је било довољно. Како се град ширио било је све мање воде. Уопште није била за пиће", подсјетио је Авдаловић.

Он наводи да су Хидроелектране на Tребишњици  и Хидроелектрана "Дабар" у овај водовод уложиле око осам милиона КМ, а само у овој години 2,9 милиона.

"Ове године је урађен цјевовод од Војина до града и пумпна постројења у насељу Жиљево, те базен од хиљаду метара кубних на Дебелом брду, тако да ће вода ићи природним падом до Невесиња. Остало је још да воду уведемо у дистрибутивни систем", каже Авдаловић.

Он напомиње да општина Невесиње са Владом Републике Српске и Европском инвестиционом банком истовремено гради пречистач на језеру Алаговац, са којег се Невесиње до сада снабдијевало водом.

"Tа инвестиција је вриједна 1.180.000 евра. План је да се пројекат заврши наредне године, тако да би Невесиње требало имати снабдијевање водом из два правца", каже Авдаловић.

Овај водовод у потпуности је изградио ХЕT који је за потребе Хидроелетране "Дабар" надомак Невесиња направио дио водовода, а након тога је донесена одлука да се финансира и остатак водоводне мреже до Невесиња како би се ријешио велики вишедеценијски проблем недостатка воде.

Извршни директор ХЕT-а за производњу и техничке послове Илија Tаминџија истиче да је ово предузеће било одлучно да ријеши проблем водоснабдијевања у Невесињу и да је у цијели пројекат уложено нешто више од осам милиона КМ.

"Ово је само један од доказа да је изградња система `Горњи хоризонти` од огромног значаја за цијелу Херцеговину. У оквиру тог пројекта омогућено је да урадимо и водовод до Невесиња. Ово је велика ствар за Невесиње и прекретница за развој ове општине", рекао је Tаминџија.

Он напомиње да ће Невесиње ускоро бити међу ријетким општинама које ће имати напајање водом са два извора.

"Количина воде која ће стизати је довољна за двоструко већи број становника од оног које сада има Невесиње. Ово је једна од предиспозиција за развој и за било каква улагања и довођење инвеститора", наводи Tаминџија.

Он напомиње да су се сада стекли услови да у будућности и невесињска села добију водовод.

СРНА

У Невесињу је вечерас одржана предизборна трибина Прве СДС на којој су представљени кандидати и програм странке за Опште изборе.

Кандидат за члана Предсједништва БиХ Гојко Кличковић позвао је бираче да предстојеће изборе схвате као пресудне за Републику Српску. Сматра да је положај Републике Српске у БиХ на најнижем нивоу од Дејтона до данас и да се даље девастирање РС једино може зауставити избором квалитетних српских представника у заједничким институцијама.

Prva SDS 3

Носилац листе Прве СДС за Народну скупштину РС из Изборне јединице 9 Рајко Паповић очекује велики одзив грађана на октобарским изборима.

−Надам да ће грађани Републике Српске подржати провјерене, образоване, спремне и способне кандидате за предсједика РС, Предсједништво БиХ и два парламента који ће на најбољи начин заступати њихове интересе − рекао је Паповић наглашавајући да ће ако буде један од изабраних представника предано бранити народне интересе.

Посланички кандидат Радомир Вучковић сматра да је за Републику Српску пресудно јединство републичког руководства и изабраних представника на нивоу заједничких органа.

− Ако постигнемо сагласност око најбитнијих националних питања, убијеђен сам да ћемо ојачати и у економском погледу − истакао је Вучковић.

Prva SDS 4

Члан Главног одбора Прве СДС Радован Спремо рекао је да тренутна подјела на политичке блокове у Републици Српској доводи у питање тековине Отаџбинског рата.

− Ми који смо стварали РС немамо право да шутимо и учинићемо све да грађане подстакнемо да изаберу српску елиту и часне људе на најважнијим функцијама – истакао је Спремо.

Prva SDS 2

Традиционалним дружењем невесињских ловаца и њихових пријатеља на локалитету Бакових брда у недјељу 30. септембра биће озваничен почетак овогодишње ловне сезоне.

Окупљање чланова Ловачког удружења „Срндаћ“ код Ловачког дома у Невесињу заказано је у 6:30 часова. Током пријеподнева планиран је лов у рејону Невесињског поља, а након тога и заједнички ручак на локалитету Бакових брда.

Из Удружења су поручили ловцима да на дан отварања лова ради личне безбједности понесу пушке сачмарице, а не карабине и да се придржавају ловачке етике.

Забрањено је узнемиравање и протјеривање дивљачи моторним возилима, посебно у рејону Невесињског поља.Контролу ове забране вршиће ловочуварска служба и други надлежни органи.

ЛУ „Срндаћ“ подсјећа чланове да су дужни уплатити чланарину за 2018. годину, јер у противном неће моћи ловити у предстојећој сезони.

Lovci 1

Lovci 2

Lovci 3

 

Рукометаши Херцеговине силовито су кренули у нову сезону Прве лиге РС. На увијек тешком гостовању у Котор Варошу савладали су домаћине резултатом 28:22.

Утакмица је била у резултатском егалу све до посљедњих десетак минута, када су Невесињци серијом 4:0 стекли одлучујућу предност.

Осам играча Херцеговине се уписало у стријелце, а најефикаснији је био Ковачевић са осам погодака. Пратили су га Чабрило, Ивановић и Драговић са пет голова. Голман Џидић имао је преко 15 одбрана.

Побједа на старту првенства обрадовала је невесињски рукометни табор који са много самопоуздања очекује наредне сусрете. Премијера у Невесињу је наредног викенда, а у госте долази стари ривал Дрина из Зворника.

Kot Var Herc 2

 

JU Centar za informisanje i kulturu
Radio Nevesinje

Kontakt info

Nemanjića b.b.,88280 Nevesinje
Republika Srpska

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: nevradio@teol.net

ID PDV

Matični broj: 01805053
Rj.suda: RU-1-264-00
ID broj : 4401396050004
PDV broj: 401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520

Main Menu