-->

ЕРС: ПРОЈЕКАТ "ГОРЊИ ХОРИЗОНТИ" БИЋЕ РЕАЛИЗОВАН С ПОНОСОМ

11 januar 2022

Електроенергетски пројекат вишенамјенског кориштења вода "Горњих хоризоната" има све потребне дозволе, изградња је у току и ријеч је о пројекту који ће предузеће Електропривреда Републике Српске са поносом да реализује, речено је Срни у овом предузећу.

Из овог предузећа подсјећају да је пројекат прошао све потребне процедуре, а 31. децембра са кинеским партнерима потписан је уговор о изградњи и финансирању.

- Кад је ријеч о еколошким дозволама, овај пројекат је управо због политичких оспоравања и тужби тапкао у мјесту три године, али је на крају и пресуда Суда БиХ потврдила да је документација уредна и да неће бити никаквих штетних посљедица када је о екологији ријеч - навели су из Електропривреде Републике Српске.

У овом предузећу сматрају да о стручним стварима и пројектима треба да полемише струка која је једина компетентна и чије је мишљење релевантно, а никако да ове теме буду злоупотријебљене у политичке сврхе, што је предсједник СДА Бакир Изетбеговић данас покушао да уради.

- Ради се о пројекту из 1954. године који врло добро познају компетентни људи у Сарајеву, а и сами су учествовали у изради и ревизији пројектне документације. Изјаве попут данашњих нису добродошле за напредак, како ове регије, тако и цијеле БиХ - кажу у ЕРС-у.

Додаје се да је ради просперитета потребно тему вратити тамо гдје и припада - у стручне кругове.

- Овакав начин наступа предсједника СДА Бакира Изетбеговића у смислу прогона јединих инвестиција у енергетском сектору у посљедњих 30 година, не води само ка разградњи и успоравању наших пројеката, већ и ка разградњи и уништавању цјелокупних односа - поручили су из ЕРС-а.

Предсједник СДА Бакир Изетбеговић рекао је данас у Мостару да има подршку Хрватске да покушају зауставити пројекат "Горњи хоризонти".

Изетбеговић је рекао да је с хрватским премијером Андрејем Пленковићем у Дубровнику договорио да то покушају јер би то, како је навео, у потпуности измијенило еколошки систем у Херцеговини.

 

 

 

СРНА

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: radionevesinje@hotmail.com

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520