-->

ТАМИНЏИЈА ПОРУЧИО ДОБРОСЛАВИЋУ: УМЈЕСТО ДА СЕ РАДУЈЕТЕ УСПЈЕХУ КОМШИЈА, ВАС "ЖУЉАЈУ" ПРОЈЕКТИ ХЕ "ДАБАР" И АЕРОДРОМА

09 januar 2022

Народни посланик у НСРС , Илија Таминџија рекао је да сваки успјех Републике Српске некога „нажуља“, па тако и изградња хидроелектране „Дабар“ и аеродрома у Требињу.

Таминџија је, коментаришући изјаве жупана Дубровачко-неретванске жупаније Николе Доброславића око изградње ових великих капиталних пројеката за Српску, Херцеговину и Требиње, истакао да су на провокације и неосноване оптужбе до сада ћутали из доброг васпитања и пристојности.

Он је рекао да га Доброславићеве изјаве подсјећају на „манире“ СДА и њихове политике, чији челници, такође, у свим великим пројектима у Српској виде нешто лоше, али не и сопствене неуспјехе.

„Годину 2021. испратили смо уз одличне вијести – потписан је уговор о изградњи и финансирању Хидроелектране ‘Дабар’. И умјесто честитке, жупан дубровачко-неретвански одлучио је да од комшијског успјеха направи своју промоцију – критикујићи и тобоже испитујући пројекат који је добио све потребне сагласности и дозволе и прошао релевантне институције. И не само то. Зна одлично Доброславић и да је управо због екологије на коју се позива пројекат тапкао у мјесту три године, али на крају ни Суд БиХ није могао да нађе ниједну замјерку и нерегуларност када је еколошка дозвола у питању. Но, гле чуда, жупан би поново ову тему да стави на сто. И да нам ‘украде’ још једно двије-три године. Поручујемо му да ми градимо и радимо“, навео је Таминџија.

Према Таминџијиним ријечима, ХЕ „Дабар“ је пројекат из шездесетих година прошлог вијека, из времена ФНРЈ и СФРЈ, и Републици Српској биће велико задовољство и понос да га изгради.

„Било би нам задовољство да жупан преиспита зашто се неки стратешки објекти из некадашње државе, а на његовој територији, не одржавају, па је ХЕ ‘Дубровник’ свако мало ван мреже због чега финансијски трпе и Хрватска и Српска. Било је још пригодних тема за крај године, па можда и да се сумирају сви бенефити Неума, Чапљине и Равног и утицај рада ХЕ Чапљина на буџете ових општина. Сигурно би било прикладније од критика пројекта аеродрома Требиње којим се баве компетентни и стручни људи из Србије и Српске“, навео је Таминџија.

Он је рекао да се у Републици Српској радују сваком инфраструктурном пројекту који реализују комшије, без обзира на то да ли се ради од Србији или Хравтској.

„Ипак, не очекујемо од Вас да дијелите радост са нама због наших подухвата, али очекујемо да их макар објективно сагледате и не коментаришете злонамјерно. Нека будућност каже истину и процијени свакога у складу са својим радом и постигнућима“, навео је Таминџија.

Hercegovina press

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: radionevesinje@hotmail.com

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520