-->

ПОСЛОВНЕ ИДЕЈЕ ЕКИПА ИЗ ЉУБИЊА И НЕВЕСИЊА НАЈБОЉЕ У ЉУБУШКОМ

06 maj 2017

Пословна идеја „Удружење креативних жена“ из Љубиња проглашена је најбољом на јучерашњем Старт-ап дану под називом “Крени” које је одржано у Предузетничком инкубатору у Љубушком. Друго мјесто припало је Невесињцима „Слађи живот за особе са инвалидитeтом“, док су треће мјесто заузели поново Љубињци са идејом „Узгајање органског поврћа – пластеник“.

Десанка Радић из Љубиња је око пројекта “Удружење креативних жена” окупила групу жена које се баве креативним радом, а све с циљем самозапошљавање младих и креативних жена у један пословни центар, конкретно – туристичко одмаралиште.

Радић је за “Моју Херцеговину” казала да јој је задовољство што су заједно успјели да на најбољи могући начин представе Љубиње.

“Представили смо један туристичко-продајни објекат у ком су удружене жене које се баве сличним активностима – израдом уникатног накита, ручних радова, спремају гастро понуду и друго. Први пут сам учествовала на оваквој врсти презентације. Могу да кажем да ово представља један велики успјех за мене, као и за много жена које су се већ прикључиле овоме”, истакла је Радић.

Као резултат ове идеје, како је казала, већ надолазећег љета планирају да отворе својеврсни туристички објекат у ком би била уврштена туристичка понуда Љубиња, те планирају да се повежу са туристичким организацијама из Херцеговине и околине.

Подршку на овом путу очекују од Општине Љубиње, те привредника који желе да се на овај начин промовишу, а рачунају на средства из овог пројекта, те на сопствена улагања.

“Старт ап дан – Крени” је био предвиђен као једнодневна активност на којој су се окупили водећи људи из различитих подручја друштвено одговорног пословања, као и предузетници, иноватори, креативци, лидери и пословни ентузијасти.

У Љубушком се јуче окупило око 120 учесника из Љубушког, Јабланице, Љубиња и Невесиња, који су представили укупно 34 друштвено одговорне идеје.

Учесници су имали прилику да представе своје пословне идеје, али и да слушају предавања оних који су прије њих успјели створити успјешне послове.

Старт-ап дан само је једна од активности у оквиру пројекта “Јачање улоге мјесних заједница у БиХ” који представља заједнички пројекат влада Швајцарске и Шведске у вриједности од 14,5 милиона КМ, а проводи га Развојни програм Уједињених нација – УНДП БиХ.

Након Љубушког, старт-ап дан ће се одржати у Бијељини и Бања Луци.

МОЈА ХЕРЦЕГОВИНА

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: radionevesinje@hotmail.com

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520