-->

КАРАН: РАДИМО НА ИДЕНТИФИКАЦИЈИ НАПАДАЧА ИЗ НЕВЕСИЊА

21 avgust 2024

Министар унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран рекао је да се ради на откривању идентитета нападача из Невесиња.

Каран се захвалио полицији на очувању живота грађана Српске.

- Ово је један од многобројних примјера у којима је МУП, Полиција Републике Српске својом професионалношћу, законитошћу и храброшћу показала да је гарант безбједности живота свих грађана Републике Српске и њихових имовина. Управо овај примјер показује да су та два снажна елемента, грађани и њихови животи и њихова имовина, приоритет МУП-а - рекао је министар за АТВ.

Он је додао су након пријаве да је извршено Кривично дјело Тешко убиство у покушају и низ других кривичних дјела, МУП, Полицијска управа и све друге организационе јединице одмах реаговали и извршили успјешно свој задатак.

Похвалио је и Окружно јавно тужилаштво у Требињу и навео да је ово одличан примјер како треба да сарађују институције.

- Показало се да је улагање у МУП, улагање у безбједност, нешто што свака држава мора да ради. Морамо увијек схватити да је безбједносни оквир услов нашег живота и нашег напретка. У том смислу, даље ћемо интензивирати оно што већ радимо, а рекао бих још више појачавати, водити исправну кадровску политику - рекао је Каран.

Каран је најавио и даље опремање посебних јединица Полиције Републике Српске и радити на јачању веза полиције и грађана.

Говорећи о нападачу из Невесиња, истакао је да се ради на утврђивању његовог идентитета.

- Настављамо да радимо. Сходно свим законским прописима ово лице је лишено живота и елиминисана је свака могућност у том моменту да угрози друге животе и имовину. Ми настављамо даље, са нашег, полицијског и тужилачког аспекта. Јако нам је важно да дођемо до свих других битних елемената који ће нам дати оперативне податке да предуприједимо будуће овакве догађаје - закључио је Каран.

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: radionevesinje@hotmail.com

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520