-->

ПЕТРОВИЋ: БОЉИ КОЕФИЦИЈЕНТ ЗА ПОЈЕДИНА РАДНА МЈЕСТА ЗБОГ ОТЕЖАНИХ УСЛОВА

28 novembar 2022

Генерални директор Електропривреде Републике Српске Лука Петровић изјавио је Срни да нема разлога да Синдикат не зна за све уговоре који се потпишу у термоелектранама, али да су у Управи овог предузећа за то да се поједина радна мјеста боље квалификују због отежаних услова за рада, као да рачунају на пуну сарадњу са Синдикатом.

- Нема разлога да Синдикат не зна за све уговоре који се потпишу у термоелектранама и да каже да ли је то потребно предузећу или није. Ми смо за то да се оцијене сви уговори који се потписују у термоелектранама, али исто тако и да се поједина радна мјеста квалификују са бољим коефицијентима зато што су са отежаним условима рада у односу на остала радна мјеста - рекао је Петровић.

Петровић је рекао да постоји оправдан разлог за додатну анализу свих трошкова унутар сваког система, па тако и у рудницима и термоелектранама.

Он је додао да је потребно учестати комуникацију да би се размјењивали и оцјењивали поступци, те да рачунају на пуну кооперативност и сарадњу са Синдикатом.

Петровић је додао да су сагласни са ставом о формирању Радне групе и учествоваће у анализама.

У Руднику и Термоелектрани "Угљевик" данас је почео штрајк тако што су окупљеним радницима предочена три синдикална захтјева од којих су два испуњена, рекао је Срни предсједник Синдикалног одбора Бобан Беновић и истакао да се у предузећу одржава минимум производње.

Он је навео да су синдикалци на састанку са генералним директором "Електрипривреде Републике Српске Луком Петровићем усагасили испуњење два од три захтјева, те да радници незадовољни примањима, траже повећање цијене рада са 150 на 170 КМ.

Синдикат Рудника и Термоелектрана "Гацко" неће спроводити обуставу производње у том руднику до 19. децембра, речено је данас Срни у Синдикалној организацији РиТЕ.

Одбор Синдиката је прихватио понуду генералног директора "Електропривреде Републике Српске" Луке Петровића да хитно буде формирана радна група састављена од представника Управе Матичног предузећа ЕРС, Управе РиТЕ "Гацко" и Синдиката РиТЕ Гацко која ће у року од 20 дана, а најкасније до 19. децембра, изнијети приједлог повећања плата које би се примјењивало од 1. јануара, наводи се у закључцима Синдиката након састанка.

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: radionevesinje@hotmail.com

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520