-->

ВИДОВИЋ: У ОВОЈ ГОДИНИ 20 МИЛИОНА КМ ЗА ЛОКАЛНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ

13 jul 2021

Министарка финансија Републике Српске Зора Видовић рекла је данас у Требињу да ће Влада Српске ове године свим локалним заједницама у Српској подијелити 20 милиона КМ, те да ће износ који ће добити општине или градови зависити од пројекта којим ће аплицирати.

- У складу са величином локалне заједнице и квалитетним програмом или пројектом, максимално је милион КМ да се добије. Вјерујем да ће Требиње испунити тај захтјев да добије милион КМ, јер заиста овдје треба уложити средства зато што се врло квалитетно користе - рекла је Видовићева новинарима у Требињу.

Она је навела да је свим локалним заједницама у Српској послала захтјеве да до краја августа аплицирају са одређеним пројектима.

На састанку Видовићеве са градоначелником Требиња Мирком Ћурићем договорено је да ће овај град аплицирати са пројектом слободна зона.

Додала је да је задовољна развојем Требиња и да ће овај град увијек имати подршку Владе и министарства.

Видовићева је констатовала да су три најзначајније привредне области у Требињу енергетика, пољопривреда и туризам.

- Одушевљена сам када сам чула шта је све Требиње предузело, које пројекте је реализовало и које подстицаје је дало за привреду. Многи градови би требало да препишу ово што је Требиње урадило. Све се види кроз један огроман развој посљедњих неколико година - истакла је Видовићева.

Она је нагласила да посебно подржава политику подршке младим људима коју спроводи Требиње.

Видовићева је нагласила да Влада и ресорно министарство увијек покушавају да помогну свим локалним заједницама у Српској и подсјетила да је прошле године у доба вируса корона општинама и градовима подијељено око 30 милиона КМ.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић рекао је да је министра финансија Српске упознао о свим активностима које реализује град, те о стању у градском буџету.

- Добили смо захтјев да у наредних мјесец дана аплицирамо са неким капиталним пројектом у износу до милион КМ, што је и те како значајно. Оно што ће град Требиње аплицирати је вјероватно улагање у прву слободну зону у Републици Српској - навео је Ћурић.

Он је додао да је за тај пројекат неопходна инфраструктура да би дошли привредници и да би била отворена нова радна мјеста.

Ћурић је додао да је на састанку разговарано о плановима и о томе како побољшати стандард у Требињу и Српској и како довести инвеститоре на ово подручје.

СРНА

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: radionevesinje@hotmail.com

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520