-->

ИНСТИТУТ ОБЈАВИО ПРЕПОРУКЕ ЗА СВАДБЕ У СРПСКОЈ

07 jun 2021

Институт за јавно здравство Републике Српске објавио је препоруке које се односе на одржавање свадбених свечаности и сличних догађаја, а између осталог, препоручују да се све прославе, кад год је то могуће, организују на отвореном простору те да се ограничи број званица на најмањи могући број.

Максималан број званица треба да буде у складу с тренутно важећим закључком Републичког штаба за ванредне ситуације. Према овом закључку на приватним окупљањима дозвољено је до 50 лица.

За вријеме боравка у објекту у којем се организује прослава, препоручује се одржавање физичке дистанце између гостију те примјена свих других важећих хигијенско-епидемиолошких мјера.

Приликом извођења музике уживо, потребно је обезбиједити удаљеност од четири метра између бине, односно простора за извођење музике и столова. Не препоручују се активности које укључују близак физички контакт плес, грљење, љубљење итд осим ако се не ради о члановима истог домаћинства или особама које су уобичајено у блиском контакту.

За организацију свадбене свечаности у складу с важећим мјерама одговоран је организатор прославе, а који одређује одговорно лице које се стара да се мјере поштују.

Организатор свадбене свечаности води евиденцију присутних гостију, која обухвата име и презиме и контакт телефон.

Особе које имају симптоме заразне болести, као што су повишена тјелесна температура, кашаљ и кратак дах, бол у грлу, малаксалост, бол у мишићима, пролив, повраћање… или код којих постоји сумња или потврђена ковид-19 инфекција, као и они који су били у контакту с особама са сумњом на ковид или особама с потврђеном инфекцијом не смију присуствовати овим прославама.

Сједећа мјеста у простору објекта потребно је распоредити на начин како је наведено у препорукама за угоститељске објекте.

На улазу у објекат потребно је поставити дозатор са дезинфекционим средством.

У затвореном простору је потребно обезбиједити и добру вентилацију, односно довод што више свјежег ваздуха.

Прије и након прославе потребно је извршити детаљно чишћење и прозрачивање објекта.

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: radionevesinje@hotmail.com

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520