-->

ДОНЕСЕНА УРЕДБА О ДОДЈЕЛИ СРЕДСТАВА ЗА САНИРАЊЕ ПОСЉЕДИЦА ПАНДЕМИЈЕ ЗА МАРТ

28 april 2021

Влада Републике Српске донијела је Уредбу о додјели средстава за санирање посљедица пандемије вируса корона за март, којом се утврђују корисници средстава за пружање директне подршке Компензационог фонда Републике Српске, услови за њихову додјелу, као и друга питања од значаја за остваривање овог права.

Право на додјелу средстава има пословни субјект или предузетник који има регистровано сједиште у Републици Српској и који обавља дјелатност која је закључцима Републичког штаба за ванредне ситуације била забрањена у периоду дужем од пет дана, почевши од 4. марта ове године.

- Поред ових услова, пословни субјект или предузетник који послује у оквиру трговачког центра обавезан је да испуњава и додатни услов који подразумијева да у периоду од 26. марта до 29. марта није имао евидентиран промет путем фискалне касе - саопштено је из Бироа Владе за односе са јавношћу.

Средства се одобравају пословном субјекту или предузетнику за сваког радника који је на дан 31. март регистрован на пуно радно вријеме, у складу са поднесеном пореском пријавом пореза на доходак од личних примања и доприноса за март ове године.

Привредним субјектима и предузетницима којима је рад био забрањен у периоду дужем од пет, а краћем од 15 дана средства по раднику одобравају се у износу који представља збир пријављеног пореза и доприноса на лична примања радника за март, у складу са прописима којима је уређена област доприноса и пореза на доходак.

Пословним субјектима и предузетницима који су по основу закључака Републичког штаба за ванредне ситуације у потпуности имали забрану обављања дјелатности у периоду дужем од 15 дана у континуитету, почев од 4. марта ове године, средства по раднику одобравају се у износу који представља збир његове пријављене плате, пореза и доприноса који се плаћају на ту плату за март.

Поступак додјеле средстава спроводи министарство у чијем дјелокругу послова су дјелатности пословног субјекта или предузетника, наводи се у саопштењу.

СРНА

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: radionevesinje@hotmail.com

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520