-->

ЗВАНИЧНИЦИ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ: ПУКОВНИК ГУШИЋ ОСТАЋЕ УПАМЋЕН КАО ХРАБАР И ЧАСТАН КОМАНДАНТ

09 mart 2020

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић упутила је телеграм саучешћа породици преминулог команданта Невесињске бригаде Војске Републике Српске пуковника Новице Гушића и Борачкој организацији Републике Српске.

- Искрено сам ожалошћена тужном вијешћу о смрти команданта Невесињске бригаде Војске Републике Српске пуковника Новице Гушића - наводи се у телеграму предсједнице Српске.

У телеграму се наводи да ће пуковник Гушић остати упамћен као храбар и частан командант који је дао велики допринос у најтежим тренуцима одбране Невесиња, источне Херцеговинеи Републике Српске.

- Његов одлазак представља велики губитак за породицу и пријатеље, али и за српски народ. У име грађана Републике Српске и у своје име, упућујем вам изразе најдубљег саучешћа - наводи се у телеграму предсједнице Републике Српске.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик упутио је телеграм саучешћа породици преминулог команданта Невесињске бригаде Војске Републике Српске пуковника Новице Гушића, истичући да ће Гушић остати упамћен као храбар и частан борац и командант.

- Са великим жаљењем сам примио вијест о смрти пуковника Гушића, великог патриоте који је дао значајан допринос у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату. Пуковник Гушић остаће у трајном сјећању народа и припадника Војске Републике Српске, посебно његових сабораца и народа Херцеговине - навео је Додик.

Он је оцијенио да је његова смрт велики губитак не само за породицу и пријатеље, него и за сав српски народ.

- Искрено саосјећајући у болу који вас је задесио, упућујем вам изразе мог најдубљег саучешћа - наведено је у телеграму саучешћа српског члана Предсједништва БиХ.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић истакао је да је херојско поступање команданта Невесињске бригаде Војске Републике Српске пуковника Новице Гушића у одбрамбено-отаџбинском рату било од пресудног значаја за одбрану Невесиња, источне Херцеговине и Републике Српске.

У телеграму саучешћа породици преминулог Гушића, Вишковић је навео да је Република Српска остала без великог и часног човјека који је оставио неизбрисив траг у њеном стварању и очувању.

- Са жалошћу сам примио тужну вијест о смрти пуковника Новице Гушића. У име Владе Републике Српске и своје име, упућујем вам изразе најдубљег саучешћа - навео је Вишковић у телеграму упућеном породици и Борачкој организацији Републике Српске.

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: radionevesinje@hotmail.com

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520