-->

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ САВЕЗА ОПШТИНА И ГРАДА ИСТОЧНЕ ХЕРЦЕГОВИНЕ ПОВОДОМ ВУКАНОВИЋЕВОГ ТЕКСТА

10 oktobar 2019

Поводом текста који је јуче на свом блогу објавио посланик у Скупштини РС Небојша Вукановић под насловом "Расколник и Јуда српски у мантији" данас се саопштењем за јавност огласио Савез општина и града Источне Херцеговине.

Саопштење које је стигло у редакцију Радио Невесиња преносимо у цјелости:

„Срамно и бестидно је Ваше гнусно перо окаљало Српску православну цркву, највећу и највреднију светињу која је народ српски одржала на окупу и опстала у тешким временима пуних осам вијекова.

Иако Ваша писанија обично не заслужује пажњу и одговор, на наказне ставове изнесене у тексту "Расколник и Јуда српски у мантији" нисмо могли остати равнодушни и глуви.

Тешко сте увриједили сваког Херцеговца, потомка Саве Немањића, Светог Василија Острошког и Тврдошког, Светог Петра Зимоњића, чувара коријена и традиције наших светаца, страдалника, мученика, владика. Обрушили сте се на најсветије што српство има и још једном доказали да нисте ни народни ни херцеговачки посланик.

Као што сте се Ви одрекли цркве и часних српских отаца, коријена, историје, ми се данас одричемо Вас и Ваших ставова јер не заслужујете да Вас назовемо Херцеговцем, братом и пријатељем.

Свети Сава је успио да успостави једну вјеру, једну мисао и један циљ, од кога се није одустајало вијековима. Народ херцеговачки, пратећи његову мисију, схватио је да без јединства и поштовања не можемо опстати ни напредовати.

Ви одавно подривате јединство у Херцеговини и покушавате на све начине изазвати раздор. Посљедњим гнусним ријечима и вријеђањем патријарха и архијереја Српске православне цркве увриједили сте читав српски народ и показали да у сваком житу има кукоља и да више нисте ни народни, ни херцеговачки, ни српски „, наводи се у саопштењу Савеза општина и града Источне Херцеговине.

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: radionevesinje@hotmail.com

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520