-->

КОНКУРС ЗА ПОЛИЦИЈСКУ АКАДЕМИЈУ

19 mart 2021

МУП РС – Управа за полицијску обуку обавјештава да је 19.03.2021. године у “Гласу Српске“ објављен конкурс за упис кадета у IX класу полицијске обуке у Јединици за полицијску обуку – Полицијској академији Бања Лука за припаднике Специјалне антитерористичке јединице.

Такође, у истом броју “Гласа Српске“ објављен је и Конкурс за упис кадета XXIII класе полицијске обуке у Јединици за полицијску обуку – Полицијској академији Бања Лука.

Све информације као што су:

- текст конкурса за IX класу полицијске обуке у Јединици за полицијску обуку – Полицијској академији Бања Лука за припаднике Специјалне антитерористичке јединице

- текст конкурса за XXIII класу полицијске обуке у Јединици за полицијску обуку – Полицијској академији Бања Лука 

- Пријавни лист за конкурс за IX класу САЈ-а, 

- Пријавни лист за XXIII класу Полицијске академије, 

- правилнике који се односе на процес и критерије селекције, те питања за тест – можете да пронађете и на следећем линку http://education.muprs.org/postupak-selekcije-u-jedinici-za-osnovnu-obuku-policijska-akademija-2/.

Обавјештавају се кандидати за кадете IX класе полицијске обуке за припаднике Специјалне антитерористичке јединице да могу конкурисати и за кадете XXIII класе полицијске обуке.

Кандидати за IX класу САЈ-а подносе пријавни образац са комплетном документацијом која се тражи по конкурсу. Уједно, за вријеме за које је Конкурс отворен, подносе само пријавни образац за XXIII класу полицијске обуке, уз напомену да су конкурисали и за IX класу САЈ (навести и шифру).

Селекција и тестирања (љекарски преглед, провјера моторичких способности, тест опште информисаности, усмени дио тестирања) обавиће се прво за кандидате заинтересоване за IX класу САЈ.

Кандидати који не прођу љекарски преглед за припаднике САЈ имају право да приступе љекарском прегледу за кандидата за XXIII класе полицијске обуке.

Кандидати који не задовоље критеријуме процјене психофизичке издржљивости за припаднике САЈ (а пријавили су се и на конкурс за XXIII класу полицијске обуке), ће бити рангирани на ранг листи успјешности кандидата за кадете XXIII класе.

У случају било каквих нејасноћа кандидати могу добити информације на телефон број: 051/333-649 или 051/333-651.

У складу са тренутном ситуацијом везано за епидемију вируса корона, те у складу са мјерама самозаштите и заштите других грађана, П Р Е П О Р У Ч У Ј Е М О да заинтересовани кандидати за конкурс XXIII за класу Полицијске академије и IX класу Полицијске академије за припаднике Специјалне антитерористичке јединице, потребну конкурсну документацију са пријавом доставе поштом на адресу: Управа за полицијску обуку, Булевар војводе Живојина Мишића 10а, Бања Лука (са напоменом “За конкурс“).

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: radionevesinje@hotmail.com

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520