-->

ПОСЛИЈЕ ТРИ ДЕЦЕНИЈЕ ПОНОВО У ШКОЛСКИМ КЛУПАМА

28 jul 2024

Генерација матураната невесињске средње школе из школске 1993/94. године прославила је вечерас 30 година од матуре.

Окупљање бивших матураната уприличено је испред СШЦ „Алекса Шантић“. Школски час одржао је професор Момир Братић, а на прозивку се одазвало њих око 80.

Једна од организатора вечерашње прославе Верица Чупковић Авдаловић је истакла да су прије три деценије напустили школске клупе у специфичним ратним околностима без прославе матуре.

„Идеја организатора је била да се окупи што већи број људи јер смо ми једна од најбројнијих ратних и послијератних генерација. Све нас вежу сјећања на школске дане које смо провели заједно и то је оно што треба да његујемо“, нагласила је Чупковић Авдаловић.

Она је додала да је вечерас пресрећна јер су се на једном мјесту окупили људи који су у њеном животу исписали посебне странице.

vericina matura 3

Слађана Брењо каже да је сјећање на средњу школу заправо асоцира на срећу, прије свега на дружења, дивна пријатељства, љубав и брак који је склопила са својим школским другом, Пером Брењом.

„Имам два кумства која су се изродила из школских дана и то ми је такође донијело велику срећу“, рекла је Брењо.

Она је додала да је ова генерација изњедрила још један брачни пар, а то су Миливоје и Јасна Војичић, који због приватних разлога вечерас нису били присутни.

vericina matura 1

Из Требиња је на вечерашњу прославу дошао и Ненад Кандић који није крио задовољство што се поново срео са својим другарима из средње школе.

„Једва сам чекао овај дан јер до сада ниједном нисам присуствовао прослави годишњице матуре. Осјећања су ми данас помијешана јер неке другаре нисам баш одавно видио, али сам ипак срећан што ћу својој дјеци препричати утиске са прославе 30. годишњице матуре“, истакао је Кандић.

Мирјана Стајић више од двадесет година живи и ради у Београду, али се радо одазвала позиву генерације на дружење.

„Расплакала сам се кад сам видјела неке другове и другарице и ово вечерашње окупљање ми је баш емотивно“, рекла је Стајић.

 Дружење некадашњих школских другара је настављено у Ресторану „Милановић“.

vericina matura 2

vericina matura 4

vericina matura 5

vericina matura 6

vericina matura 7

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: radionevesinje@hotmail.com

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520