-->

НЕВЕСИЊКА ЛАНА БРЕЊО НАНИЗАЛА ЧЕТИРИ КОШАРКАШКЕ ТИТУЛЕ

06 jun 2024

Невесињка Лана Брењо која наступа за КК „Мега Мис“ из Београда иза себе има сјајну трофејну сезону са чак четири титуле.

Заједно са својим тимом освојила је кадетско, јуниорско и сениорско првенство Србије, као и КУП Србије „Милан Цига Васојевић“. Треба напоменути да је овај клуб у све три конкуренције био бољи у финалу од КК „Црвена Звезда“.

Lana1

Лана каже да је након напорне сезоне која је била пуна изазова, сада на одмору у родном граду који проводи са својом породицом, пријатељима и школским другарима.

– Трудим се да ово вријеме проведем са својом породицом и да на неким начин надокнадим вријеме које сам без њих. Ова сезона је била напорна, али смо је крунисали са све четири титуле – поносно прича Лана.

Ову талентовану кошаркашицу која је стекла статус једне од најперспективнијих играчица у свом тиму, очекује Европско јуниорско првенство које се одржава у Португалу почетком августа.

– Крајем јуна идем на припреме са репрезентацијим Србије за Европско првенство, и надам се да ћемо освојити једну од медаља и да ће наш тим заблистати у пуном сјају –додаје Лана.

И наредну сезону она ће играти за КК „Мега Мис“ јер сматра да јој овај клуб пружа пуно могућности и да је одличан за развој младих кошаркашких талената.

Истиче да јој је овај клуб пружио све услове како би напредовала и професионално се бавила кошарком, и напомиње да у клубу влада права породична атмосфера, а за све то заслужан је тренер Милан Видосављевић.

Лана је свој кошаркашки пут започела је у Невесињу, у ОКК „Вележ“. Тадашњи тренер Срђан Ивезић препознао је њену љубав према кошарци, и често је индивидуално радио са Ланом јер је увидио да ова млада дјевојка има велики таленат и потенцијал. Она каже да је већ након првог тренинга видјела да ће кошарка бити нешто чиме ће се бавити у животу.

Са само 13 година одлази у Бања Луку и двије године успјешно игра за ОКК „Феникс“. Велику захвалност дугује тренеру Дарку Косићу који јој је био велика поршка у свему, јер није било лако из коријена промијенити све и уклопити се у нову средину.

Лана је одличан ученик и ове школске године завршава други разред Спортске гимназије у Београду. Са својом школом освојила је још једну златну медаљу на Републичком такмичењу Србије у кошарци.

Ова дјевојка је прави примјер да се радом, трудом, упорношћу и добром организацијом могу постићи запажени резултати. Посебну захвалност дугује својим родитељима и сестрама који су вјеровали у њу, били јој велика подршка и вјетар у леђа.

Млађим генерацијама поручила је да се образују, раде на себи и да слиједе своје снове, јер је то једини пут ка успјеху.

У свом тиму Лана игра на позицији центра, висока је 192 цм, али своју висину и вриједност испољава на кошаркашком терену гдје заједно са другим кошаркашицама осваја значајне титуле.

Лани Брењо желимо пуно успјеха у наредним такмичењима и радујемо се њеним новим успјесима и медаљама.

Lana2

Lana medalje

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: radionevesinje@hotmail.com

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520