-->

УДРУЖЕЊЕ „МОЈА НАДА“ ПРОСЛАВИЛО КРСНУ СЛАВУ

10 maj 2024

Удружење родитеља дјеце и омладине са посебним потребама „Моја нада“ обиљежило је данас своју крсну славу Светог Василија Острошког. Славски обред обавио је свештеник Младен Чалија. Свечаности су присуствовали представници локалне власти, Центра за социјални рад, вртића „Света Евгенија царица Милица“, основне и средње школе, Радио Невесиња, Црвеног крста, као и Радомир Мики Радмиловић, предсједник Савеза за помоћ ментално недовољно развијеним лицима Републике Српске.

У пригодној бесједи свештеник Чалија рекао је да је љубав према ближњем најважнија у нашим животима.
„Нека молитвено заступништво Светог Василија Острошког увијек буде над овим часним и светим домом, да се увијек сабирамо у добром здрављу у љубави“, поручио је Чалија.

slavaa3

Директорица Удружења „Моја нада“ Славица Булут захвалила се свим установама, организацијама и појединцима који помажу рад овог удружења.

„ Посебно желим да се захвалим родитељима наше дјеце који су велики хероји и који носе велики крст на леђима, али са вјером у бога све подносе јуначки. Ова дјеца нису са посебним потребама, него дјеца која су пуна љубави. Посебно се захваљујем мојим радним колегама који су ту увијек за нашу дјецу“, истакла је Булут.

slavaa4

Посебну здравицу директорица Удружења је упутила мајки двоје дјеце са посебним потребама Бранки Човило која се херојски бори за своју дјецу.

„Желим свима да честитам славу нашег Удржења и да нам Свети Василије Острошки да снаге и буде на помоћи за даљу борбу , а нарочито желим да се захвалим запосленим у Удружењу који нам олакшавају нашу свакодневну борбу“, рекла је Човило.

Честитајући славу начелник општине Невесиње Миленко Авдаловић рекао је да је сваки пут одушевљен ентузијазмом радника Дневног центра и њиховом посвешћеношћу дјеци. Пожелио је да им Свети Василије да снаге и здравља.

„Нама остаје да помажемо и вјерујемо да ће дјеца која бораве у овом удружењу моћи да раде и учествују у друштвеном животи„, поручио је Авдаловић.

slavaa5

Минутом ћутања одата је почаст преминулим члановима Удружења Вукашину Самарџији и Ани Ђоговић.

Пригодан програм припремила су дјеца из Удружења „Моја нада“.

slavaa14

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: radionevesinje@hotmail.com

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520