-->

ВЛАДИКА ДИМИТРИЈЕ: ОТВОРИТЕ СВОЈА СРЦА ЈЕДНИ ПРЕМА ДРУГИМА

25 maj 2023

Општина Невесиње и Саборни храм Вазнесења Господњег обиљежавају данас крсну славу - Спасовдан.

Свету литургију у Храму Вазнесења Господњег служио је Његово преосвештенство владика захумско-херцеговачки и приморски Димитрије са свештенством Епархије.

Након богослужења традиционална свечана литија прошла је градским улицама. Ломљење славског колача и славски обред обављени су у порти Саборног храма.

slava 23

Владика Димитрије у надахнутој бесједи поручио је вјерницима да отворе своја срца према ближњима и да буду пажљивији једни према другима.

– Срце је у Библији мјесто гдје се срећу осјећања, разум и ум. Треба да радимо на своме срцу, души и савјести, како би знали љубав да пренесемо нашој дјеци – поручио је владика Димитрије.

Честитку свештенству и суграђанима упутио је и начелник општине Миленко Авдаловић. Он је позвао вјерни народ да буду једни уз друге.

– Загрлимо своје ближње, помозимо и опростимо једни другима – нагласио је Авдаловић.

У свом обраћању пренио је поздраве предсједника Републике Српске Милорада Додика и српског члана Предсједништва Жељке Цвијановић, као и предсједника Републике Србије Александра Вучића, који због својих пословних обавеза нису били у могућности присуствовати данашњој слави, али су послали своје представнике.

Изасланик предсједника Србије Адам Шукало честитао је славу грађанима Невесиња и пренио поздраве од предсједника Србије Александра Вучића.

– Преносим вам прије свега братске поздраве и подршку предсједника Вучића који врло добро зна шта је Република Српска, Херцеговина и часна историја Невесиња, и у то име честитам вам славу, да Бог чува вас и ваше породице- рекао је Шукало.

Он је додао да је Херцеговина уз богату историју, традицију, част и образ, искреном молитвом сачувала нашу вјеру, народ и државу.

Славским свечаностима присуствовали су црквени великодостојници, високи званичници Републике Српске и Србије, представници локалне извршне и законодавне власти, борачких организација, јавних институција, предузећа и гости из херцеговачких општина.

slava9

slavaa12

slavaa16

slavaa18

spas4

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: radionevesinje@hotmail.com

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520