-->

СРПСКА КУЋА УСРЕЋИЛА ПОРОДИЦУ ГАМБЕЛИЋ ИЗ НЕВЕСИЊА

19 septembar 2022

За седмочлану породицу Гамбелић из Невесиња коју краси љубав и заједништво данас је био велики празник. Уз помоћ хуманиста и активиста окупљених у племенитом пројекту „Српска кућа“ добили су на дар монтажну кућу од 73 м2 . Кључеве новог породичног дома на пригодној свечаности у Дому културе „Небојша Глоговац“ породици је уручила иницијатор пројекта Горица Додик.

Брачни пар Гамбелић захвалио се свим људима који су помогли да добију кров над главом. Живјели су у скромном дому од 40 квадрата када је до њих стигла радосна вијест да су одабрани за пројекат „Српска кућа“.

 –Било је то велико и пријатно изненађење за све нас. У новом амбијенту лаше ћемо подизати дјецу и обављати послове  ̶ истакла је Велиборка Гамбелић.

Марко Гамбелић иде у четврти разред. Свиђа му се нова кућа, а посебно соба коју дијели са браћом од којих најстарији има 14, а најмлађи четири године.

 

gambelic kljucevi

Горица Додик је од породице добила поклон који јој много значи. Каже да је пресрећна што је прва кућа направљена у оквиру пројекта донијела радост вишечланој породици.

  – Овај осјећај се не може описати и јако ми је драго да смо покренули ову акцију и да су људи пресретни, поготову дјеца  ̶ истакла је она, нагласивши да је главни циљ пројекта да се помогну породице са четворо и више дјеце, посебно оне социјално угрожене.

Координатор пројекта Јелена Трнинић Милићевић каже да су поносни на овај пројекат. Истиче да је кућа у Невесињу посљедња кандидована, а прва изабрана за реализацију. Најавила је да ће ускоро још двије вишечлане породице из Лакташа добити кров над главом.

Gambelici publika

Директор АТВ-а Срђан Кевац, медијске куће која је прва дала подршку пројекту, каже да је ова хумана прича показала да је могуће пружити помоћ без обзира у каквој се ситуацији налазимо.Он је потврдио да је АТВ највећим дијелом финансирао иградњу куће и да је медијски промовисао читав пројекат.

Начелник општине Миленко Авдаловић истако је да је ова акција вриједна сваког поздрава и поштовања.

  −Гамбелићи су живјели у доста скромним условима, а од данас имају на располагању савремену кућу и то нас све радује  ̶ рекао је Авдаловић, захваливши се посебно дародавцима из Бањалуке и Лакташа који су уложили највише новца и труда у овај пројекат.

nacelnik prijem

nacelnik prijem2

Активиста пројекта из Невесиња Наташа Ђогић зaхвалила се иницијаторима пројекта „Српска кућа“ Горици Додик, Биљани Петковић и Јелени Трнинић Милићевић, директору АТВ-а Срђану Кевцу, активистима из Невесиња, Општини Невесиње, Борачкој организацији, Центру за културу „Небојша Глоговац“ и свим институцијама и људима добре воље који су помогли да се реализује овај племенити пројекат.

У поетско-музичком програму који је поводом уручења кључева породици Гамбелић приређен у Дому културе учествовали су ученици ОШ „Ристо Пророковић“, полазници вртића „Света Евгенија царица Милица“, етно групе „Свети Димитрије“ и „Симонида“ и Плесни клуб „Летс денс“.

gambelic 2

 

 

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: radionevesinje@hotmail.com

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520