-->

НЕВЕСИЊКА КАТАРИНА ЖЕРАЈИЋ ДОБИТНИЦА ПРЕСТИЖНЕ СТИПЕНДИЈЕ „ДОСИТЕЈА“

19 avgust 2022

Кажу дa историја памти, садашњост обликује, а будућност зависи од надарених појединаца и њихове посвећености напретку. Храбрим идејама и уз преданост циљу, појединци који су ријешени да досегну своје идеале крче себи јединствен пут и остварују изванредна достигнућа.

Један од тих појединаца, могло би се рећи, је Невесињка Катарина Жерајић, студенткиња четврте године Електротехничког факултета- смјер Рачунарство и аутоматика у Новом Саду, чије се име нашло на листи овогодишњих добитника престижне стипендије Фонда за младе таленте Републике Србије „Доситеја“, која се додјељује најбољима студентима завршних година студија на универзитетима у Београду и Новом Саду.

Катарина за септембар припрема одбрану дипломског рада. Испите је положила у року, а просјек оцјена износи  9,7.

Ова талентована Невесињка истиче да је велика част бити изабран за једног од најбољих студената у Републици Србији.

„Осим велике финансијске подршке, ова стипендија ми је и вјетар у леђа и показатељ да уложени труд и рад нису прошли непримјећено“, рекла је Жерајићева.

Сматра да је кључ успјеха вољети оно што радимо.

„Током треће године студија опредијелила сам се за подсмјер Примјењене рачунарске науке и информатика/ Интернет и електронско пословање. У потпуности сам се пронашла у тој области, тако да ми сав труд и рад, а било их је доста, нису тешко пали“, истакла је млада Невесињка.

Додаје да уз добру организацију није било тешко ускладити студије и друге животне обавезе.

Што се тиче планова за скорију будућност, Катарина ће школовање наставити у Новом Саду, гдје ће бити и запослена као сарадник у настави на Факултету техничких наука.

Фонд за младе таленте Србије већ седму годину награђује талентоване и успјешне основце, средњошколце и студенте завршних година студија за остварене успјехе током студирања. Услов за студенте, поред просјека оцјена изнад 9 је и очишћена претходна година студија.

Циљ Фонда је да подржи изузетне младе људе и пружи им подршку да унапређују свој дар, усавршавају образовање и подижу амбиције.

Нашој суграђанки желимо много успјеха у даљем раду, с увјерењем да ће наставити да таленат оснажује и остварује у новим идејама и иницијативама.

Тања Ивковић

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: radionevesinje@hotmail.com

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520