-->

ПРИРЕДБА У ЧАСТ НАЈУСПЈЕШНИЈИХ НЕВЕСИЊСКИХ ОСНОВАЦА

11 jun 2022

У Дому културе „Небојша Глоговац“ синоћ је уприличена свечана додјела диплома „Вук Караџић“ најуспјешнијим ученицима деветих разреда ОШ „Ристо Пророковић“. Представљени су и резултати невесињских школараца на бројним такмичењима у знању и спорту.

rec 1

 

За своје другаре пригодан културно-забавни програм припремили су чланови рецитаторске и драмске секције, као и чланови Етно-групе „Симонида“.

s imonida

У овогодишњој генерацији свршених основаца осам ученика је стекло диплому „Вук Караџић“, а то су: Жељко Авдаловић, Анђела Дамјанац, Ана Марија Вишњевац, Катарина Костић, Катарина Милићевић, Дражен Вујадиновић, Ивана Ђерић и Благоје Пејичић.

Цијењено школско признање заслужили су одличним успјехом из свих предмета током основног образовања и примјерним владањем. За ђака генерације проглашен је Благоје Пејичић, који је остварио бриљантне резултате из математике и физике.

djak generacije g

direktor

Честитке ученицима и њиховим родитељима упутила је директорица школе Мара Шаран.

„Желим вам да увијек учите и да ваша жеља за знањем никада не престане, јер предиван је осјећај када човјек кроз учење схвати суштину живота и обезбиједи сигуран пут ка успјеху“, поручила је Шаран.

nacelnik

Најбољим ученицима честитао је и начелник општине Миленко Авдаловић.

„Желим вам да успјешно наставите своје даље школовање, да занимања изаберете у складу са својим интересовањима“, рекао је Авдаловић.

u n b 1

У име Удружења Невесињаца у Београду топле и срдачне поздраве овим вриједним ученицима пренио је Александар Гутић .

„Желим вам да наставите да нижете успјехе у даљем школовању, да израстете у озбиљне и вриједне људе и да свој завичај носите у срцу, гдје год да били“, поручио је Гутић .

Ученици Основне школе „Ристо Пророковић“ ове године били су веома успјешни на разним пољима, како на такмичењима из наставних предмета, тако и на спортским такмичењима. Тим поводом уручене су им пригодне награде и признања за учешћа на републичким такмичењима, као и њиховим наставницима.

nagrađeni 5

nagrađeni 4

Награђени ученици су: Матија Војичић за освојено 12. мјесто на Републичком такмичењу из руског језика, Благоје Пејичић за освојено 6. мјесто на Републичком такмичењу из математике, 18. мјесто на Јуниорској математичкој олимпијади и 12. мјесто на Републичком такмичењу из физике, Бошко Бештић за освојено 15. мјесто на Републичком такмичењу из физике, Лана Глоговац за освојено 8. мјесто на Републичком такмичењу из српског језика, Петра Настић учесница Републичког такмичења рецитатора, Василије Ковач и Ратко Граховац за освојено 3, односно 5. мјесто у дисциплини трчање на 800 м на Републичком такмичењу у атлетици, Видак Братић, који је заузео 6. мјесто у дисциплини трчање на 100 м, те Александра Вучковић и Урош Зечевић, који су заузели 4. позиције у дисциплини бацање кугле. Међу награђеним ученицима су одбојкашице, које су за своју школу избориле сребрену медаљу на Републичком такмичењу и рукометаши, који су се окитили златним одличјем на Републичком првенству.

nagrađeni 2

Награђени наставници су: Драгана Чалија, Слободан Голијанин, Данијела Ковачевић , Раденка Радовановић, Анђелко Граховац и Синиша Чабрило.

Награде и поклоне за најбоље припремили су Удружење Невесињаца из Београда, Општина Невесиње, Основна школа “Ристо Пророковић“ и пјесник Јован Братић.

Овом приликом Удружење Невесињаца из Београда наградило је и најбоље ученице завршних разреда Средњошколског центра „Алекса Шантић“: Ану Стајић, Ирену Ратковић и ђака генерације Наташу Савић.

v p

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: radionevesinje@hotmail.com

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520