-->

ОПШТИНА НЕВЕСИЊЕ НАЈАВИЛА РЕКОНСТРУКЦИЈУ СПОРТСКЕ ДВОРАНЕ: НЕВЕСИЊКА ДОБИЈА НОВО РУХО

04 maj 2017

Спортска дворана „Невесињка“ четири деценије након изградње требало би да добије ново рухо.

Начелник општине Миленко Авдаловић потврдио је да је у току израда пројектне документације на основу које би се извршила детаљнија процјена трошкова реконструкције. Он је додао да је одлука о  санацији дворане донесена прије свега из безбједносних разлога.

̶  Наш циљ је да, напокон, дворану реновирамо у потпуности како би била функционална, што значи да је ријешимо конструктивно, да не представља опасност за нашу омладину, да елиминишемо прокишњавање крова и да обезбиједимо  нормалне услове за извођење школских и рекреативних активности – истакао је Авдаловић додајући да то захтијева и одговорније одржавање и газдовање.

Начелник је објаснио да пројекат обнове дворане  предвиђа  санацију ламелиране дрвене конструкције која подразумијева ојачање кровних носача и стубова, реконструкцију крова, санацију бочних стаклених стијенки, израду простора за котловницу и рјешавање система гријања и вентилације унутар објекта.

Такође, предвиђена је и санација подне конструкције, трибина и вањског дијела, замјена стаклених површина панелима, изградња мокрих чворова, свлачионица и туш кабина.

Авдаловић каже да је планирано да се из укупног кредитног задужења за пројекат реконструкције дворане издвоји 800.000 КМ.

Sportska dvorana 2 

Спортска дворана „Невесињка је изграђена 1976. године, према пројектној документацији  фирме ИК“Криваја“Завидовићи.

В. д. начелника Одјељења за просторно уређење и стамбено - комуналне послове  Слободан Шиљеговић  издвојио  је тренутно два највећа проблема на дворани  - стабилност ламелиране дрвене конструкције, која је угрожена неадекватним одржавањем и атмосферским утицајима,  те прокишњавање кровне конструкције објекта и велику површину фасадног стакла на објекту што је нетипично за мјесто са надморском висином од 850 метара. Према његовим ријечима,  објекат изграђен прије 40 година није адекватно одржаван.

-  Периодично су на објекту спровођене парцијане мјере санације, прије свега на кровној конструкцији, а у периоду од 2007. до 2012. године урађена је санација подне конструкције, мокрих чворова, свлачионица, трибина, бочних панела и проширење објекта измјештањем стаклених стијена на западној страни објекта подсјетио је Шиљеговић додајући да је у више наврата  поправљан кров,  али да то није зауставило прокишњавање објекта.

Према подацима општинског  Одјељења  за финансије, укупна вриједност изведених радова износила је 225.668 КМ.

Sportska dvorana 3

Општинска власт очекује да ће пројекат санације Спортске дворане добити безрезервну подршку грађана Невесиња који више неће имати разлога за стрепњу док им дјеца изводе школске и рекреативне активности.

Sportska dvorana 4

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: radionevesinje@hotmail.com

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520