-->

ПРЕТПРАЗНИЧНА АТМОСФЕРА У НЕВЕСИЊУ

31 decembar 2016

Највећи број Невесињаца Нову  годину ће  дочекати у својим домовима или у неком од градских кафића са пријатељима. Богато украшена главна градска улица и Централни трг створили су лијепу празничну атмосферу, али нема еуфорије уочи новогодишње ноћи.

Већина власника угоститељских објеката одлучили су се за затворене журке са одабраним друштвом и пријатељима. Тек ће мањи број кафића у новогодишњој ноћи бити отворен за све заинтересоване.

Nevesinje2

И док је омладина већ одредила мјесто за провод за оне нешто озбиљније готово да нема понуде, тако да ће и ове године топли домови, породична атмосфера и празнична  трпеза бити најчешћа слика у невесињским домаћинствима

И док се старији тек припремају за новогодишње славље малишани су своје поклоне већ добили. У вртићу Света Евгенија царица Милица приређена је специјална новогодишња приредба са мноштвом забавних садржаја. Малишани су уживали у враголијама које им је приредио Дјед Мраз, а још када им је уручио омиљене поклоне њиховој срећи није било краја.

Новогодишње играрије приређене су и у Удружењу дјеце и омладине са посебним потребама „Моја нада“, а подјела пакетића обављена је и у Удружењу „Осмијех више“ која окупља родитеље са четворо и више дјеце.

Црквена општина Невесиње, Црвени крст, Удружење мултипле склерозе и Омладинска организација БОНА ФИДЕ у сарадњи са донаторима прикупили су помоћ за педесетак социјално најугроженијих породица у општини Невесиње. Организатори хуманитарне акције овим гестом жељели су да уљепшају предстојеће празнике вишечланим породицама у стању социјалне потребе и обољелим од мултипле склерозе. И општинско Удружење пензионера припрема дарове за своје чланове који се налазе у тешкој материјалној ситуацији.

 ДРАГОМИР ГРАХОВАЦ

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: radionevesinje@hotmail.com

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520