-->

ВУЈАДИНОВИЋ У МОСТАРУ: ЈЕДИНСТВО СРПСКОГ НАРОДА ЈЕ ОНО НА ЧЕМУ СРБИЈА ИНСИСТИРА

27 jul 2024

Потпуно јединство српског народа и окупљеност око једног циља је оно на чему инсистира Србија, поручио је посланик у Неродној скупштини Републике Србије Милимир Вујадиновић и члан Парламентарног форума Република Србија – Република Српска након данашњег састанка у Мостару са представницима српске заједнице.

Вујадиновић се састао са старјешином Саборне цркве Свете Тројице у Мостару Душком Којићем, замјеником предсједника Градског вијећа Мостара Велибором Миливојевићем, предсједницом Српског просвјетног и културног друштва „Просвјета“ Градски одбор Мостар Сањом Бјелицом Шаговновић и Душком Савићем, представником Канцеларије Републике Српске у Мостару.

Вујадиновић каже да константне посјете српској заједници свугђе у свијету јесу политика државе Србије у посљедњих десетак година.

Подсјећа да је потврда бриге за српски народ ма гдје да се налазио Декларација о правима српског народа која је баш ових дана на дневном реду Народне скупштине Републике Србије.

„То је први документ који је такве врсте и који се на такав начин усваја у Народној скупштини Републике Србије. Ово је један идеалан тренутак за посјету нашој заједници, а Мостар је сам по себи град који је био и сједиште српске културе, не заостајући за другим центрима српске културе попут Београда или Новог Сада. Потребе српске културе су већ одавно познате у званичном Београду и радили смо колико је то могуће на остваривању њихових потреба, а разговарали смо и о изборном процесу који ће услиједити“, рекао је Вујадиновић.

Он наглашава да су Србија и њезин предсједник Александар Вучић увијек, у материјалном, културном и политичком смислу стајали иза српског народа у Мостару који, како каже, нажалост није бројан.

Појашњава да се и данас, као неко ко доста често посјећује Мостар, потрудио да разговара о свим актуелним темама, попут помоћи српском народу у бољој организацији када је у питању изборни процес који слиједи, али и организације Шантићевих вечери поезије које се организују у септембру и гдје Србија, на неки начин увијек узима учешће.

„Доста дуго се наш народ ослањао на Српску православну цркву и удружења грађана док нису стекли политичке представнике и надати се да ће у наредном периоду имати иза себе и цркву и цивилне организације, али и политичке представнике“, поручио је Вујадиновић.

vujadinovic mostar 2

Замјеник предсједника Градског вијећа Мостара Велибор Миливојевић захвалио се Републици Србији, њезином предсједнику Александру Вучићу, народном посланику Милимиру Вујадиновићу и свим представницима власти Србије и Републике Српске на константној заинтересованости за српски народ у Мостару и Херцеговини.

„Ово је само један одраз континуитета политике Републике Србије, господина Вучића и Владе Србије који су стално уз српски народ од тренутка остваривања повратка овђе до остваривања нормалних услова живота. Србија и Српска су били највећи ослонац повратника овђе и било какве организације. Ово је потврда једног континуитета и састанака који се скоро на мјесечном нивоу одржавају и гђе се размјењују тренутне актуелности и осмишљавају заједничке политике, инвестиције, подршке, да би овим људима овђе било лакше, да би им живот био конфорнији и могућ“, поручио је Миливојевић.

Наглашава да су сви представници Србије увијек уз српски народ у долини Неретве отвореног срца и да веома добро познају проблематику заједнице у Мостару.

„Оно што сваки пут пренесу јесте истиска подршка, али и порука јединства, јер једино удружени и сабрани, сви ми заједно овдје, од политичких удружења, грађана и Цркве, можемо направити искораке. Тако уједињеним никада нам неће изостати подршка Србије“, рекао је Миливојевић.

Додаје да је било говора о многим темама, од избора који су заказани за октобар, до припреме културних манифестација и осталих збивања која ће услиједити.

ТОП ПОРТАЛ

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: radionevesinje@hotmail.com

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520