-->

НЕВЕСИЊСКИ ОСНОВЦИ НА РАСПУСТ ПОНИЈЕЛИ ЛИЈЕПЕ УТИСКЕ

17 jun 2024

Заслужени љетњи распуст за невесињске основце је почео, али су школарци још под лијепим утисцима из посљедњих седмица школске године које су обиљежили бројним излетима и приредбама.

Ученици првог разреда уживали су у игри и дружењу током једнодневног излета на Вјенчац граду, а другог разреда у посјети манастиру у невесињском селу Лука. Ђаци трећег разреда обишли су цркву и школу у Кифином Селу, а остатак времена провели су у обиласку села Крекови и Братач. Четврташи су уживали обилазећи вјерско-културне знаменитости Требиња, а петаши у вишедневном боравку на планинској љепотици Јахорини, у оквиру програма Школа у природи. Ученици шестог разреда ишли су рутом Невесиње - Гацко - Манастир Корита - Корићка јама - Манастир Добрићево - Билећа. Седмаши су посјетили манастире Житомислић и Завалу, Пребиловце и Требиње, док су осмаши били у Вишеграду и у посјети манастиру Успења Пресвете Богородице у Чајничу.

Наградни излет у село Лука имали су чланови драмско-рецитаторске секције.

Осим на излетима, дјеца су уживала и у школским приредбама. Традиционална приредба поводом краја школске године одржана је у подручном одјељењу Оџак. Припремили су је чланови драмско-рецитаторске секције са другарима из подручних одјељења Удрежње и Зови До. Посебно лијепо је било на свечаности под називом "Дан ученичких постигнућа", на којој је крунисан успјех најбољих основаца.

Гест за сваку похвалу имали су ученици V³, који су својом посјетом обрадовали другаре из подручног одјељења Удрежње и један сасвим обичан дан претворили у дан за памћење.

Нашим драгим основцима желимо да се лијепо проведу током љетњег распуста и припреме за нове радне побједе, које их чекају у новој школској години, а свршеним основцима да упишу жељену средњу школу.

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: radionevesinje@hotmail.com

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520