-->

МИЛОШЕВКА ОКУПИЛА МЈЕШТАНЕ И ЗАВИЧАЈЦЕ

28 avgust 2022

Мјештани Луке и завичајци расути по читавом свијету данас су прославили крсну славу цркве Милошевке. Многи од њих превалили су хиљаде километара, да би данас у најљепшем невесињском селу, како воле да кажу, присуствовали сабору духовности и упалили свијеће за своје упокојене.

Свету литургију служио је свештеник Младен Чалија. Након богослужења вјерници су приступили светој тајни причешћа. Послије свечане литије, обављен је обред ломљења славског колача.

lomljenje hljeba luka

У надахнутој бесједи Чалија је рекао да је ово мјесто свето јер је овдје некад постојао ранохришћански манастир и зато што се овдје налазе гробови наших предака.

- Дај Боже да увијек када долазимо овдје отворимо срце прије свега за Бога, као што га је отворила и наша пресвета Владичица Богородица. Да будемо људи који ће у своје срце примити Господа, и онда све што будемо радили биће благословено – поручио је Чалија.

Честитајући празник начелник Миленко Авдаловић нагласио је да га посебно радује што су се данас окупили људи из свих крајева свијета, како би заједно са својим најмилијим прославили крсну славу овог прелијепог храма.

luka82

Радомир Чабрило из Суботице заједно са својим сином и братићем носио је барјаке и предводио свечану литију.

- Родом сам из Хумчана, и ове године сам дошао са породицом како би заједно са својим земљацима прославили крсну славу. Могу само да кажем да је диван осјећај бити међу својим људима – истакао је Чабрило.

sasa telebak

Да љубав према завичају не познаје границе својим доласком потврдио је и Саша Телебак, који је на данашње саборовање дошао са Флориде.

- Посљедњих пет година долазим у свој завичај и јако лијепо се овдје осјећам. Надам се да ћу и у наредним годинама бити у прилици да редовно посјећујем Луку, која има посебно мјесто у мом срцу – рекао је Телебак.

Младен Тепавчевић из Билеће први пут је у Луци, и како каже одушевљен је атмосфером и великим бројем људи.

- Лијепо је видјети како овдје људи чувају традицију, одржавају храм и мјесно гробље, и сматрам да ово село свима нама треба бити узор како се воли свој завичај – рекао је Тепавчевић.

Пригодне здравице окупљеним вјерницима упутили су Здравко Лозо, Радослав Глоговац, Раде Вујичић, Љубан Дука и Радомир Чабрило.

Било је ово прелијепо дружење, пуно емоција, загрљаја и лијепих ријечи.

luka77

luka78

luka79

luka80

luka81

nacelnik luka

luka naslovna

cabrilo luka

veso1

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: radionevesinje@hotmail.com

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520