-->

ВЛАДА ПОКРАЈИНЕ ВОЈВОДИНЕ ДОНИРАЛА ТЕРЕНСКО ВОЗИЛО ЗА ДОМ ЗДРАВЉА НЕВЕСИЊЕ

30 oktobar 2021

Влада Покрајине Војводина уручила је јуче уговоре вриједне девет милиона динара представницима институција и организација осам локалних самоуправа у Републици Српској и Федерацији БиХ, међу којима је и Невесиње.

Средства су намијењена су за побољшање услова, опстанак и останак српског становништва у тим општинама.

Донацијом од девет милиона динара обезбиједиће се теренско возило за Дом здравља у Невесињу, опрема за сензорну собу Удружења за дјецу са потешкоћама у развоју у Требињу, фудбалски терен у општини Фоча, реконструкција Друштвеног дома у општини Оџак, набавка опреме за Ватрогасно друштво у Пелагићеву, те обнова и градња помоћних објеката православних цркава у Бањалуци, Добоју као и манастира Веселиње у Гламочу, саопштено је из Покрајинске владе.

Pokrajinska vlada sl

Захваљујући се на донацији замјеник директора Дома здравља Невесиње Милосав Уљаревић рекао је да је ово још један примјер братске сарадње са Србијом коју је Невесиње већ афирмисало кроз привредну, културну и спортску сарадњу, а сада је она проширена и у здравственом сектору.

Он је нагласио да ће донирано теренско возило унаприједити здравствене услуге и омогућити бржи и сигурнији транспорт пацијената.

На свечаности уручења помоћи присуствовао је и посланик у Народној скупштини Републике Србије Милимир Вујадиновић који је уручио уговор за Дом здравља Невесиње.

− Ово је слика српског свијета гдје ми заједно хоћемо да радимо и развијамо се поштујући законе и уставе у свим земљама гдје наш народ живи − поручио је Вујадиновић.

Покрајинска влада ће наставити са подршком Србима ван матичне земље и она ће бити проширена и на српски народ у Словенији, Румунији, Хрватској, Мађарској, Црној Гори, Северној Македонији и Албанији.

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: radionevesinje@hotmail.com

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520