-->

У НЕВЕСИЊУ ОДРЖАНА РАДИОНИЦА „ДИЈАЛОГОМ ДО МИРА“

26 februar 2017

У оквиру пројекта Про-Будућност „Дијалогом до мира“ јуче је у просторијама Омладинске организације „Бона Фиде“ у Невесињу одржана радионица на теме „Заштита људских права у процесу помирења“ и „Процес помирења и поштовање културних разноликости“.

Учесници су били млади из Омладинске организације „Бона Фиде“ из Невесиња и Клуба за рекреацију младих и инвалида „Маса“ из Мостара.

Координатор Пројекта Алмира Мушић истакла је да се током радионице учесницима омогућава креирање заједничких позитивних животних искустава, како би стекли знања и вјештине које ће допринијети процесу помирења.

-          Радионице се организују у оквиру пројекта „Дијалогом до мира“ чији је главни циљ пружање подршке изградњи међусобног помирења и повјерења, упркос страшним посљедицама рата у Босни и Херцеговини – рекла је Мушић.

Члан Омладинске организације „Бона Фиде“ Драгана Радовановић појаснила је да је на радионици било ријечи о људским правима и о томе како Устав третира и штити људска права и који су механизми заштите људских права са освртом на избјеглице, расељена лица, инвалиде и мањине.

Испред организације Про-Будућност Џенан Јелин истакао је да је ово четворогодишњи пројекат који се проводи у 60 општина и градова у БиХ, а главни циљ је изградња трајног мира на нашим просторима.

-          Невесиње и Мостар увијек су били повезани на културном и  економском пољу. Драго ми је што је у оквиру овог пројекта проведено много активности у којима су учествовали млади из ове двије општине и тако дали свој допринос у нормализацији међуљудских односа на нашим просторима  – нагласио је Јелин.

Пројекта „Дијалогом до мира“ подржан је од стране УСАИД-овог пројекта ПРО - Будућност који спроводи Catholic Relief Services (CRS) у сарадњи са Фондацијом Мозаик, Каритасом БиХ, Форумом грађана Тузле, Хелсиншким парламентом грађана Бања Лука и Међурелигијским вијећем у Босни и Херцеговини.

ВЕРИЦА ЧУПКОВИЋ

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: radionevesinje@hotmail.com

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520