-->

ОПШТИНА НЕВЕСИЊЕ У ПРОЈЕКАТ ВОДОСНАБДИЈЕВАЊА УКЉУЧУЈЕ ИЗВОРИШТЕ УДБИНА

01 februar 2017

Пројекат развоја водоводног и канализационог система који општина Невесиње проводи у сарадњи са Владом РС и Европском инвестиционом банком биће допуњен са водоснабдијевањем из изворишта Јама Удбина. Ово је потврђено данас на радно - консултативном састанку представника општинске власти, Хидроелектрана на Требишњици, ЈП „Водовод“ и консултаната на пројекту.

Водоснабдијевање главних објеката Хидроелектране „Дабар“ из водозахвата Јама Удбина је завршено прошле године и сада је у плану наставак постављања цјевовода према Војинама и Невесињу, потврдио је грађевински инжењер Душко Вујовић. Он је нагласио да су пробна тестирања воде која се већ користи на градилишту показала да је она  одличног квалитета.

Консултант на пројекту  Драгана Васић сматра да је алтернативно извориште од великог значаја за дугорочно рјешавање питања водоснабдијевања у Невесињу.

-          Да ли ће Јама Удбина бити уврштена у систем снабдијевања водом Невесиња зависиће од техно-економских анализа које тек треба да се направе - појаснила је Васић. Она је додала да ће се ово извориште уз сваком случају наћи у допуни пројектног плана, а коначну одлуку донијеће Европска инвестициона банка.

Voda 2

Вршилац дужности начелника Одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне послове Слободан Шиљеговић каже да ће паралелно са припремом хидрауличких прорачуна, анализе воде и других параметара радити на реализацији остале четири компоненте пројекта за које је већ констатовано да су оправдане.

Начелник општине Миленко Авдаловић позитивно је оцијенио данашњи састанак наглашавајући да рјешавање водоснабдијевања остаје приоритет  нове општинске власти.

- Наш циљ је да што прије поставимо пречистач на постојећу акумулацију, смањимо губитке на водоводној мрежи и паралелно припремамо документацију за водоснабдијевање са изворишта Удбина - истакао је Авдаловић.

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: radionevesinje@hotmail.com

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520