-->

ХУМАНИТАРЦИ ОБРАДОВАЛИ 125 ПОРОДИЦА БОЖИЋНИМ ВЕСЕЛИЦАМА И ПРЕХРАМБЕНИМ ПАКЕТИМА

03 januar 2020

У организацији Удружења обољелих од мултипле склерозе регије источне Херцеговине, општине Невесиње, Црквене општине Невесиње, Центра за социјални рад, Црвеног крста и Хуманитарног удружења „Добротвор“ из Мостара, у Невесињу је данас подијељена хуманитарна помоћ за социјално најугроженије вишечлане породице и обољеле од мултипле склерозе.

akcija hum7

Предсједник Удружења МС Бранимир Таминџија нагласио је да је у данашњој акцији „Доброта се налази у срцима људи“ подијељено укупно 125 прехрамбених пакета и 72 печенице.

– Прије осам година на иницијативу Мила Миливојевића у акцију се укључило Удружење Срба из Канаде, а од прошле године и Удружење Херцеговаца из Швајцарске, тако да смо ову хуманитарну дјелатност проширили на шест херцеговачких општина – додао је Таминџија.

Мирко Лечић из мостарског Удружења „Добротвор“ рекао је да први пут учествују у овој акцији и изразио наду да ће то постати пракса и у наредним годинама.

– Овдје смо данас са браћом Невесињцима да подијелимо помоћ и да заједнички учествујемо у акцији даривања људима који су у потреби – истакао је Лечић.

Свештеник Бранко Калаба нагласио је да је Црквена општина Невесиње у складу са својим могућностима дала допринос и подржала ову акцију.

– Данас ћемо заједно са волонтерима обићи све породице и подијелити им помоћ, како би достојанствено прославили најрадоснији хришћански празник – рекао је Калаба.

Начелник Миленко Авдаловић нагласио је да је акција овог типа јединствена у Херецеговини у којој се хуманитарана помоћ дијели у шесет општина.

– Драго ми је да је ова акција сваке године све масовнија, као и хуманост коју показујемо једни према другима – додао је Авдаловић.

Ова лијепа хуманитарна акција коју су покренули земљаци из Канаде, а подржали бројни донатори, сваке године се проводи пред наjрадоснији хришћански празник - Божић.

Овогодишња акција је најмасовнија до сада. Хуманитарци су жељели да овим гестом све породице у Невесињу осјете радост божићних празника.

akcija hum 1

akcija hum2

akcija hum3

akcija hum4

akcija hum8

akcija hum9

akcija hum6

Верица Чупковић Авдаловић

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: nevradio@teol.net

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520