-->

ОБЈАВЉЕН ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ДОДЈЕЛУ ПОДСТИЦАЈА ЗА ДИРЕКТНА УЛАГАЊА У 2023. ГОДИНИ

17 avgust 2023

Министарство привреде и предузетништва Републике Српске објавило је данас Јавни позив за додјелу подстицаја за директна улагања у 2023. години, саопштено је из Бироа за односе с јавношћу Владе Српске.

Из Министарства прецизирацју да је укупан износ подстицајних средстава која се додјељују привредним субјектима 14.500.000,00 КМ с циљем подршке реализацији инвестиционих пројеката у 2023. години.

- Поступак додјеле подстицаја за директна улагања, односно за подршку реализације инвестиционих пројеката привредних субјеката проводи се у складу са Законом о подстицајима у Привреди Републике Српске и Уредбом о поступку додјеле подстицаја за директна улагања - истичу из Министарства.

Право на подстицај остварује се на основу пројекта привредног субјекта, који за предмет може имати набавку савремених технологија и опреме, односно  набавку нове или коришћене опреме која није старија од осам година, те развој и иновацију које реализују привредни субјекти, наводи се у саопштењу.

- Средства су намијењена за суфинансирање дијела улагања пројеката привредних субјеката које реализују субјекти из сљедећих области: индустрија текстила, одјеће и обуће, индустријска прерада дрвета (прерада дрвета и производа од дрвета, а односи се искључиво на привредне субјекте који су произвођачи финалних и полуфиналних производа од дрвета и производња намјештаја), метална и електро индустрија, индустрија гуме и пластике, папирна и графичка индустрија, производња хемикалија и хемијских производа, производња основних фармацеутских производа и фармацеутских препарата, индустрија грађевинских производа, односно производња осталих производа од неметалних минерала - наглашавају из Министарства.

Према степену реализације пројекат може бити пројекат у току реализације, који подразумијева да су пројектне активности почеле, али нису завршене до дана подношења пријаве на јавни позив, те нови пројекат, који подразумијева да пројектне активности нису почеле до дана подношења пријаве на јавни позив, наводи се у саопштењу.

Степен реализације пројектних активности утврђује се на основу финансијске реализације дијела пројекта.

Привредни субјект на јавни позив може доставити само један пројекат.

Јавни позив остаје отворен 30 дана од дана објављивања.

Сви обрасци за попуњавање могу се преузети на интернет страници Министарства привреде и предузетништва Републике Српске.

Пријаве са потребном документацијом се шаљу поштом на адресу Министарство привреде и предузетништва, Трг Републике Српске 1, 78000 Бања Лука уз напомену: "Комисија за спровођење поступка додјеле подстицаја за директна улагања – НЕ ОТВАРАТИ".

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: radionevesinje@hotmail.com

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520