-->

УВОДИ СЕ ЈЕДИНСТВЕНИ ДОДАТАК ЗА СВЕ БОРЦЕ У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ

15 jun 2023

Влада Српске издвојиће 500.000 КМ за помоћ осумњиченим и оптуженим за ратне злочине, интензивније ће се радити на запошљавању дјеце погинулих бораца, биће повећане личне и породичне инвалиднине за десет одсто и биће уведен јединствени борачки додатак за све борце у Републици Српској.

То су кључни закључци које су представници Борачке организације Републике Српске договорили са министром рада и борачко-инвалидске заштите Данијелом Егићем, а који би, како су најавиле обје стране требалo да буду реализовани од септембра па до краја ове године.

Прије мјесец дана представници Борачке организације предсједнику Српске изнијелу су своје захтјеве са акцентом на повећање личне и породичне инвалиднине. Након постигнутог договра са предсједником, захтјев су упутили ресорном министарству.

- Сједница Предсједништва је била у три тачке дневног реда. Једна се тиче реализације договора који смо прије неколико мјесеци постигли са предјседником - каже Радан Остојић, предсједник БОРС-а.

Договорено је и да ће Влада Српске издвојити пола милиона марака за помоћ осумњиченим и оптуженим за ратне злочине. Али и за борце најзначајнији захтјев, увођење јединственог борачког додатка за све категорије.

- Договорено је са предсједником да ће у семтембру бити убризгано још 20 милиона у борачко-инвалидску заштиту. Значи како би све наше борце увели у мјесечни борачки додатак до краја године - нагласио је Горан Рогић, предсједник Предсједништва БОРС-а.

Реализација постигнутог договора требало би да буде спроведена у септембру.

- Ми смо у министаству након подношења иницијативе и обављена два састанка ушли у анализу захтјева и имамо готово спремна сва рјешења и све ствари које се тичу овог пројекта - рекао је Данијел Егић, министар рада и борачко инвалидске заштите Републике Српске.

Борачка организација Републике Српске 27. јуна обиљежиће 30 година постојања. Академија ће бити одржана у културном центру Бански двор у Бањалуци, а Телевизија Републике Српске уживо ће преносити овај догађај.

РТРС

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: radionevesinje@hotmail.com

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520