-->

ОДРЖАНА ИЗБОРНА СКУПШТИНА УДРУЖЕЊА НЕВЕСИЊАЦА У БЕОГРАДУ

28 maj 2023

Удружење Невесињаца у Београду одржало је Изборну скупштину, седму по реду од како је формирано 2009. године. На почетку засједања одата је пошта члановима Удружења који су преминули у периоду од претходне Скупштине, као и трагично пострадалим у Основној школи „Владислав Рибникар“ у Београду и у селима у околини Младеновца.

У име Скупштине извјештај је поднио предсједник Светко Ковач, а извјештај о раду Извршног одбора представио је досадашњи предсједник Зоран Јањић. Он је рекао да је тежиште у раду било организовање Невесињског сијела, награђивање најбољих ученика Основне школе из Невесиња и његовање културе сјећања кроз обиљежавање значајних историјских догађаја и служење помена борцима погинулим за слободу. Као посебно позитивну и важну околност истакао је оживљавање сарадње са градском општином Вождовац.

 

UN 2

Извјештај о раду Надзорног одбора поднио је предсједник Вукашин Драговић који је исказао позитивно мишљење о извјештајима предсједника Скупштине и Извршног одбора. Суштина његовог извјештаја је да је Удружење домаћински располагало финансијским средствима и да због таквог односа имамо позитивно стање на рачуну.

Сви извјештаји су једногласно прихваћени од стране присутних чланова Скупштине.

Након усвајања извјештаја о раду приступило се избору чланова органа Удружења у наредном мандату које је предложила раније формирана комисија. За предсједника Скупштине поново је изабран Светко Ковач, а за потпредсједника Трифко Брењо. На челу Изврног одбора и даље ће бити Зоран Јањић. Посао потпредсједника обављаће Зоран Пејановић,а секретара Наташа Глигорић. За предсједника Надзорног одбора именован је Митар Ђерић.

По завршеном гласању, предсједник Скупштине и предсједник Извршног одбора предложили су план рада за наредни период. Поред до сада дефинисаних редовних задатака, Удружење ће дати свој допринос обиљежавању догађаја који се односе на манифестације поводом 150 година од устанка Невесињска пушка. Осим тога у обавезу је стављено веће ангажовање на изналажењу метода за значајније укључивање младих у рад Удружења.

UN 3

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: radionevesinje@hotmail.com

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520