-->

ЛАНА БРЕЊО, КОШАРКАШИЦА БАЊАЛУЧКОГ ФЕНИКСА ЗА „ГЛАС“: ХЕМИЈОМ ДО ТИТУЛЕ

31 avgust 2022

Женска У-16 репрезентација Србије са златном медаљом вратила се са Европског првенства Б дивизије, одржаног у Подгорици. Тим који води селектор Биљана Станковић тако је крунисао сјајне партије које је пружао током турнира у главном граду Црне Горе. Дио те екипе била је и Невесињка Лана Брењо, 15-годишња кошаркашица бањалучког Феникса.

Једна од најмлађих играчица српског националног тима још сабира утиске након великог успјеха. Поносна је на оно што су она и њене саиграчице направиле и за “Глас Српске” истиче да је добра атмосфера, поред напорног рада, била кључна да се без пораза дође до трофеја у Б дивизији.

- Чим смо се скупиле, међу нама је прорадила хемија, атмосфера је од првог дана била одлична. Одлично смо радиле скоро мјесец и по на припремама. Од прве до посљедње утакмице смо давале свој максимум и редале побједе. Кад смо ушле у финале одиграле смо опуштен меч, без оптерећења са пуно енергије и екипа Турске није имала шансе - уз карактеристичан осмијех рекла је Брењо.

Пред изабраницама Биљане Станковић редом су до финала падале Сјеверна Македонија, БиХ, Холандија, Република Ирска, Бугарска и Шведска. Најнеизвјесније је било у четвртфиналу против Бугарки. Међутим, суви квалитет и карактер српске екипе дошао је до изражаја у неизвјесној завршници.

- Четвртфинале је на сваком великом такмичењу најтежа утакмица, показало се то и на нашем примјеру. Имале смо велику предност, мало смо се опустиле пред крај сусрета, ривал је смањио разлику, али смо успјеле да се издигнемо и на крају заслужено дођемо до побједе - истакла је Брењо.

Лана и још неколико дјевојака и сљедеће године ће бити дио У-16 репрезентација Србије. Центар националног тима вјерује да и на Евробаскету А дивизије она и њене саиграчице могу до медаље.

- Нас неколико из ове екипе са овим искуством покушаћемо да, уз неке нове дјевојке, дођемо до медаље и у А дивизији. Вјерујем да ћемо успјети у тој намјери иако ћемо играти против сјајних екипа - оптимистично је закључила Брењо.

Лана је по повратку добила седам дана одмора, а након тога прикључиће се клупским саиграчицама које се увелико се спремају за предстојећу сезону.

ГЛАС СРПСКЕ

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: radionevesinje@hotmail.com

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520