-->

ДОДИК: ГРАДИЋЕ СЕ СРПСКА КУЋА У МОСТАРУ

05 april 2022

 

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да је данас са премијером Србије Аном Брнабић договорено да буде настављена подршка Србије српској заједници у Мостару и цијелој Федерацији БиХ, те најавио могућност да у у граду на Неретви буде изграђена Српска кућа која би била мултифункционална.

- Остаје да оперативно видимо на који начин доћи до комплетног тог пројекта изградње Српске куће у Мостару - рекао је Додик након састанка у Владичанском двору у Мостару са представницима Срба у овом граду и премијером Србије Аном Брнабић.

Он је навео да је и на посебном састанку са Брнабићевом и на овом заједничком разговарано о томе како Србија може да помогне српској заједници у Мостару и цијелој ФБиХ, додајући да је та подршка и раније била видљива.

Додик је нагласио да су их представници српске заједнице у Мостару упознали о положају Срба, који се не разликује ништа од раније датих оцјена о томе да тај положај заиста није добар.

- Положај српског народа мора бити несумњиво и без одгађања поправљен, да би се Срби овдје осјећали као конститутиван народ што има право по Уставу, на одређене квоте и у запошљавању и учешћу у јавној власти, а што је сада много ниже од оног што видимо у Српској у заступљености Хрвата и муслимана у институцијама и на локалном нивоу - рекао је Додик.

Он је оцијенио да је била добра атмосфера разговора, који треба да да резултате у смислу финализације неких пројеката.

- Сјећам се да смо долазили овдје и изградња овог објекта била је мисаона именица, па смо то успјели и многе друге пројекте смо ријешили, а ријешићемо и ове нове. Морамо помоћи нашој заједници, то је основни циљ Ане Брнабић и мене овдје - нагласио је српски члан Предсједништва БиХ.

СРНА

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: radionevesinje@hotmail.com

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520