-->

СРПСКА ЛИСТА ОЧЕКУЈЕ ЈОШ ЈЕДАН МАНДАТ У ГРАДСКОМ ВИЈЕЋУ

23 decembar 2020

Носилац српске листе "Остајте овдје - заједно за наш Мостар" и новоизабрани одборник у Градском вијећу Велибор Миливојевић рекао је да листа очекује освајање још једног мандата и да су наде српске заједнице у Мостару усмјерене на гласове који долазе поштом.

- Очекујемо да можда добијемо и други мандат - рекао је Миливојевић Срни.

Он је изразио незадовољство јер у Мостару још нису обрађена сва бирачка мјеста, као ни гласови из одсуства, те упозорио да би више пажње требало обратити на овај дио изборног процеса.

- Задовољни смо постигнутим резултатима. Први пут након 30 година Срби имају свог представника који ће заступати све њихове интересе, али и интересе других грађана - рекао је Миливојевић.

Иако се у јавности већ сада спекулише о коалицијама у Мостару, Миливојевић каже да представници српске листе још нису разговарали ни са ким.

- Нисмо још разговарали или договарали било какве коалиције, али према објави званичних података ЦИК-а спремни смо са свима сјести за сто и видјети шта су чији планови и стратегије и какве су чије идеје. Подржаћемо сваку позитивну идеју у Мостару да овај град коначно крене напријед, али залагаћемо се за потпуну равноправност и конститутивност свих народа и од тога никада нећемо одступити - поручио је Миливојевић.

Он наглашава да се историјски резултат српске листе у Мостару догодио захваљујући искључиво јединству, окупљању и националној свијести.

- Људи су постали национално освијештени видјевши да једино, у земљи у којој живимо и у Мостару у којем живимо, можемо успјети ако имамо јаку заједницу. Први пут смо успјели да окупимо све снаге из наше националне заједнице које желе добро својој заједници и добро Мостару - рекао је Миливојевић.

Он је поручио да се неће стати на овоме и да ће српска заједница наставити да ради јер потенцијал који имају у долини Неретве још није искориштен.

- Први пут смо заузели исправан курс и нашли праву мјеру и прави план како да се окупимо и како да наша заједница остане јединствена, али и како из те ојачане заједнице да дамо Мостару оно што је увијек био - мултиетнички град - истакао је Миливојевић.

Списак проблема са којима се сусреће годинама српска заједница у Мостару је дуг, а Миливојевић наводи да ће се по уласку у Градско вијеће морати радити напорно јер су се нагомилали проблеми свих грађана Мостара, па тако и Срба.

- С обзиром на то да толико година није било Вијећа мораће да се ради напорно. Од статута града, од обнављања, новог плана развоја, па до многих других питања. Када је ријеч о српској заједници оно од чега никада нећемо одустати јесте равноправност, конститутивност и право на језик и увијек ћемо упоредо са рјешавањем свих осталих проблема радити на томе - поручио је Миливојевић.

Будући да је сада јасно да само једна политичка опција или коалиција неће моћи сама да формира већину и изабере градоначелника Мостара, па се већ сада спекулише да би избор градоначелника као и прошлог пута могао потрајати, Миливојевић сматра да би то било недопустиво.

- Све политичке странке би требале из пропуштеног времена и из свих грешака које смо чинили извући најбоље поуке. С обзиром на то да смо толико времена изгубили и да толико овај град заостаје за сваким другим градом у БиХ, ми времена овдје више немамо. Морамо смоћи и снаге и разума и издићи се и из националног и страначког и на првој или другој сједници изабрати градоначелника и власт и кренути да радимо - поручио је Миливојевић.

СРНА

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: radionevesinje@hotmail.com

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520