-->

РЕПУБЛИКА СРПКСА ЋЕ УВИЈЕК ПОМАГАТИ СРБЕ У МОСТАРУ

10 decembar 2020

Посланик у Народној скупштини Републике Српске Илија Таминџија, начелник Невесиња Миленко Авдаловић и предсједник СНСД-а Невесиње Милосав Уљаревић посјетили су Мостар гдје су разговарали са носиоцем листе „ОСТАЈТЕ ОВДЈЕ – ЗАЈЕДНО ЗА НАШ МОСТАР“ др Велибором Миливојевићем и кандидатима са листе и позвали српски народа да изабере своје легитимне представнике.

Они су заједно обишли двије породице с дјецом – породицу Дошло у Ходбини и породицу Поповић у граду и уручили им симболичне поклоне – лаптопе.

Др Велибор Миливојевић истиче да је у фокусу његове пажње живот људи у Мостару, посебно породица с дјецом и изналажење начина како побољшати услове живота.

„Желимо обићи људе и видјети који су њихови проблеми, како би их могли рјешавати и обезбједити услове да људи остају у Мостару. На терену је много проблема и много људи у Мостару тешко живи. То морамо мијењати“, нагласио је др Миливојевић.

Посланик Таминџија казао је да су избори 20. децембра од велике важности за Србе у Мостару како би се коначно изборили да имају своје политичке представнике у Градском вијећу Мостара.

„Ми из Републике Српске смо ту и увијек ћемо бити ту да изађемо у сусрет и помогнемо људе колико смо у могућности. Посебно је потребно помоћи људе који живе изван градског подручја и који немају стална запослења, већ се баве пољопривредом. Зато смо прије неколико дана обезбједили да машине Хидроелектрана на Требшњици дођу овдје и почну са бушењем техничке воде како би помогли породицама које се баве пољопривредом“, навео је Таминџија који је и извршни директор ХЕТ-а.

Он је нагласио да је успјех на изборима пресудан за положај Срба у Мостару и ако га буде Срби ће заузети значајне позиције што ће бити на добробит сваког Србина и сваког Мостарца.

hodbina2 1024x485s

Начелник Авдаловић навео је да су у Мостару жељели дати подршку свом народу и кандидатима на листи „ОСТАЈТЕ ОВДЈЕ – ЗАЈЕДНО ЗА НАШ МОСТАР“ и послати поруку да је потребно подржати листу ‘ОСТАЈТЕ ОВДЈЕ’ и изабрати аутентичне представнике.

„Наш народ овдје живи у тешким условима, посебно људи у руралним подручјима гдје немају новца за основне потребе, гдје дјеца пјешаче до школе више километара, не похађају наставу на свом језику итд. Ја молим све који ће проћи у Градско вијеће Мостара да посебно обрате пажњу на проблеме српског народа“, казао је Авдаловић.

Породице које су посјетили захвалиле су се на посјети и лаптопима који су дјеци данас неопходни. Коментаришући предизборну кампању и изборе наводе да су највећи проблем запослење и примања, те да би сви који се баве политиком морали имати на уму да је већини људи то приоритет.

ТОП ПОРТАЛ

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: radionevesinje@hotmail.com

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520