-->

ДО 31. МАРТА ФИНАНСИРАЊЕ ЗДРАВСТВЕНИХ УСЛУГА ЗА СВЕ ГРАЂАНЕ СРПСКЕ

13 mart 2020

Фонд здравственог осигурања Републике Српске до 31. марта ће финансирати здравствене услуге у јавним здраственим установама за све грађане, без обзира на то да ли су осигурани.

Фонд је ову одлуку донио у складу са донесеним мјерама Владе Републике Српске с циљем превенције и спречавања ширења вируса корона, саопштено је из Фонда.

"То значи да грађани могу одлазити на прегледе у јавне здравствене установе, а да при томе не морају имати овјерену здравствену књижицу", наводи се у саопштењу.

Фонд је због мјере предострожности, као и због актуелне епидемиолошке ситуације одлучио да привремено обустави рад у шалтер салама да се не би стварале гужве због чекања на овјеру књижица.

Фонд је већ припремио упутство за домове здравља и болнице у којем је јасно назначено да до 31. марта од грађана не траже овјерене здравствене књижице и да се здравствене услуге, које ће финансирати Фонд, пружају за све грађане /осигуране и неосигуране/.

"То се односи и на грађане који су раније по основу незапослености били пријављени на здравствено осигурање, а још нису регулисали свој статус", наводи се у саопштењу.

Из Фонда напомињу да ће ова привремена мјера трајати до краја марта, а да ће Фонд и даље пратити епидемиолошке смјернице и упутства надлежних, те доносити мјере предострожности.

Из Фонда апелују на све грађане да без пријеке потребе не долазе у пословнице Фонда и да сачекају са предајом документације која није хитна, попут захтјева за рефундацију и слично, да би се избјегле гужве и већи број окупљања људи на једном мјесту.

"Фонд на овај начин настоји да прати актуелну епидемиолошку ситуацију и да са своје стране учини све на јачању превентивних мјера и сузбијања ширења вирусних инфекција", додаје се у саопштењу.

Из Фонда су напоменули да све информације које се тичу права из здравственог осигурања грађани могу добити посредством телефона, као и од заштитника права Фонда који постоје у свим пословницама.

Имена и презимена заштитника права са бројевима телефона јасно су назначена на интернет страници Фонда, а грађани могу да се обрате и на мејл Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: radionevesinje@hotmail.com

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520