-->

ТРЕБИЊЕ: ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ГЕНЕРАЛА САВЧИЋА УДАР НА ДОСТОЈАНСТВО СРБА

06 februar 2020

Оптужницом и мјерама забране против генерала Миломира Савчића, предсједника Борачке организације Републике Српске, поново се удара на достојанство цијелог српског народа и зато Савчић има пуну подршку бораца из Херцеговине, поручили су данас представници Координационог одбора борачких организација источне Херцеговине.

Предсједник Координационог одбора борачких организација источне Херцеговине Слободан Илић рекао је на конференцији за новинаре да су Суд и Тужилаштво БиХ поново доказали да раде искључиво против српског народа.

Он је истакао да Савчић није криминалац да би му се изрицале мјере забране.

- Није он Насер Орић који је осим злочина које је радио над српским народом, познати криминалац и у приватном животу. Вријеђа нас као људе и патриоте такав однос према генералу - рекао је Илић.

Представник Координационог одбора борачких организација источне Херцеговине и предсједник Борачке организације Требиње Дејан Бодирога каже да су бројке о оптуженим и осуђеним Србима најбољи показатељ како раде правосудне институције у Сарајеву.

- Очигледно је да Тужилаштво и Суд БИХ овим желе да наруше углед и наруше интегритет свакога српског борца који је учествовао у протеклом рату - рекао је Бодирога.

Представник Координационог одбора борачких организација источне Херцеговине и предсједник Борачке организације у Билећи Веселин Вујовић поручио је да генерал Миломир Савчић у овој причи није сам.

- Борци су сигурно сложни поготово у овоме око генерала, једног часног човјека и поштеног борца, који је ратовао за свој нариод, а ево сад му се дешава ово што му се дешава и наша је обавеза да дигнемо свој глас против таквог суда и тужилаштва - каже Вујовић.

Представници координационог одбора борачких организација Источне Херцеговине кажу да велику подршку у овом случају очекуј од функционера Републике Српске.

Они истичу да ће се о даљим корацима договарати са адвокатским тимом Миломира Савчића.

Тужилаштво БиХ подигло је 31. децембра прошле године оптужницу против Савчића због, како је наведено, помагања у ратном злочину почињеном 1995. године у Сребреници.

Суд БиХ донио је рјешење којим се Савчићу забрањује да обавља дужност предсједника Борачке организације Републике Српске и ограничавају наступи у медијима у дијелу који се односи на предмет суђења.

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: nevradio@teol.net

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520