-->

ПРИЛИВ МИГРАНАТА У ХЕРЦЕГОВИНИ У БЛАГОМ ПОРАСТУ

21 maj 2019

Начелник требињске Полицијске управе Синиша Лакета рекао је да је стање безбједности на подручју које ова управа покрива оцијењено као добро, али да је прилив миграната у пограничном појасу са Црном Гором у благом порасту.

Лакета је на конференцији за новинаре рекао да су полицијски службеници евидентирали четири кривична дјела, а разријешили три која су починили мигранти, а која се односе на крађе моторних возила.

- Евидентирана су четири отуђења моторних возила која нису била адекватно обезбијеђена. Три возила су пронађена - једно на територији Републике Српске а два у ФБиХ. Наведена возила кориштена су за превоз и углавном је ријеч о нелегалним миграцијама - навео је Лакета.

Он је истакао да је у протеклом периоду забиљежен нови појавни облик криминалитета - превара коју је одређена група лица радила како на подручју управе, тако и цијеле Републике Српске.

- У априлу смо идентификовали ову групу и они се налазе у притворској јединици Требиње - додао је Лакета.

Начелник Сектора полиције у овој управи Петар Козјак рекао је да су у априлу евидентиране 32 саобраћајне незгоде, што је за око три одсто мање у односу на исти период прошле године.

Козјак је истакао да је протеклог мјесеца забиљежено чак 1.122 прекршаја из области безбједности саобраћаја.

- Из саобраћаја је искључен 51 возач, од чега 21 због вожње под утицајем алкохола, 15 због вожње прије стицања права на управљање, а три због утицаја опијата - навео је Козјак.

Говорећи о нарушавању јавног реда и мира, он је рекао да је у априлу евидентирано 21 нарушавање јавног реда и поднесено 26 извјештаја, што је за 13 мање у односу на исти период лани.

Козјак је нагласио да је највећи број ових прекршаја, чак 10, забиљежен у општини Гацко.

- Највише почињених прекршаја односи се на тучу и физички напад - укупно 10 прекршаја. Највише прекршаја се почини од поноћи до два сата ујутру, а најчешће мјесто чињења били су тргови и улице - рекао је Козјак.

Начелник Сектора криминалистичке полиције требињске Полицијске управе Бојан Дабић рекао је да је ова управа у априлу евидентирала 22 кривична дјела, што је за 10 мање у односу на упоредни период прошле године.

- Расвијетљено је пет кривичних дјела из овог периода - навео је Дабић.

Полицијска управа Требиње апеловала је на возаче да поштују законске прописе и да својим понашањем допринесу већој безбједности саобраћаја.

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: radionevesinje@hotmail.com

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520