-->

ПОЛИЦИЈСКА УПРАВА ТРЕБИЊЕ ОБИЉЕЖИЛА КРСНУ СЛАВУ МУП-а

20 novembar 2018

У Требињу је данас обиљежена крсна слава Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске - Свети архангел Михаило, а вјерски обред предводио је Његово преосвештенство епископ захумско-херцеговачки и приморски Димитрије.

slava mup 2

Вијенце на Споменик погинулим припадницима ЦЈБ Требиње у протеклом рату положили су начелник Полицијске управе Требиње Жарко Лакета, представници Борачке организације Требиње и Трећег одреда специјалне бригаде полиције.

"Тридесет припадника Полицијске ураве Требиње положило је своје животе на бранику отаџбине, а брига о њиховим породицама остаје трајна обавеза свих надлежних", рекао је Лакета на обиљежавању.

Он је додао да су, захваљујући ресорном министарству, запослени дјеца и супруге погинулих припадника.

"И у нашој Полицијској управи имамо запослене чланове породица погинулих, чиме показујемо да нису заборављени", рекао је Лакета.

Говорећи о раду Полицијске управе Требиње, Лакета је напоменуо да је проблем недостатка броја људи у овој управи препознао министар унутрашњих послова Српске Драган Лукач, те да су ове године добили 28 нових службеника.

Он је навео да су припадници Полицијске управе Требиње у текућој години послове одрадили на професионалан начин, да је у односу на претходну годину знатно побољшан јавни ред и мир, стање безбједности саобраћаја је на нивоу као прошле године, док је откривеност починилаца кривичних дјела већа од 80 одсто.

Лакета је истакао да Полицијска управа Требиње има завидне резулате и по питању пљенидбе наркотичких средстава и да су по том основу међу водећим полицијским управама у Српској.

Он је додао да је сарадња са локалним самоуправама, као и свим полицијским управама и агенцијама на завидном нивоу.

"Ова Полицијска управа у задњих мјесец дана даје испомоћ припадницима Граничне полиције у очувању граница БиХ, тако да се с тим у вези број миграната знатно смањио у односу на првих шест мјесеци ове године", рекао је Лакета.

Милијана Зиројевић, супруга погинулог борца, рекла је да њој, као и свим породицама страдалих много значи пажња ресорног министарства и Полицијске управе Требиње.

"За све проблеме које имамо можемо се њима обратити", додала је Зиројевић.

Предсједник Удружења ветерана Трећег одреда специјалне бригаде полиције Дејан Бодирога рекао је да су поносни што се Полицијска управа Требиње сјећа свих који су стварали Републику Српску и њене интитуције 1990-их година.

"МУП Српске је институција која своје послове данас обавља на завидном нивоу, чувајући Устав и безбједност свих грађана Републике Српске", додао је Бодирога.

Новоизабрани вршилац дужности генералног директора "Електропривреде Републике Српске" Лука Петровић, честитајући славу свим припадницима МУП-а, истакао је да иза себе треба остављати добра дјела.

"То ће бити на понос и будућим генерацијама, које ће се нас сјећати, као што се ми сјећамо свих породица погинулих", рекао је Петровић.

Петровић је позвао све на сарадњу, како би се направило стабилније Требиње, Херцеговина и Република Српска.

Обиљежавању крсне славе МУП-а Српске у Требињу присуствовали су начелници других општина из источне Херцеговине, као и бројне званице.

 

slava mup 3

 

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: nevradio@teol.net

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520