-->

У НОВОМ САЗИВУ НС РС ДЕВЕТ ПОСЛАНИКА ИЗ ХЕРЦЕГОВИНЕ

28 oktobar 2018

Као и у претходном сазиву Народне скупштине Републике Српске и у новом ће Изборну јединицу девет, односно Херцеговину, представљати девет посланика. Највише их је из СНСД-а, четири.

У посланичке клупе из херцеговачког СНСД у директном мандату, према броју гласова, иду Лука Петровић, Илија Таминџија и Перо Петровић. Компензациони мандат добио је Радован Вуковић.

Ово је његов четврти мандат. Незванично - Лука Петровић ће вратити свој мандат, а умјесто њега СНСД-ов посланик из Херцеговине биће Валерија Лакић. Петровић је на изборима добио чак 16.454 гласа.

"Ми имамо велике планове, најважније за овај дио Херцеговине да се заврши ХЕ Дабар. Увелико се ради, потписани су уговори за око 40 одсто послова, да се наставе инвестиције у свим општинама у Републици Српској, а поготово у нашој Изборној јединици. Планирамо наставитити са завршетком водоводног система, уређењем пољопривредних површина...", каже Лука Петровић, новоизабрани посланик из СНСД-а.

Велико повјерење грађана има и Илија Таминџија који је на изборима добио 10.938 гласова. Ово ће Таминџији бити трећи посланички мандат.

"Планирамо наставити са развојним пројектима и наша је парола и даље "нека други причају ми ћемо да радимо. Видимо да се рад исплати, исплати се за све нас и у политичком и у сваком другом смислу", наглашава Илија Таминџија, новоизабрани посланик у Парламенту Српске (СНСД).

Бранко Бутулија биће једини представник херцеговачког СДС-а у НСРС. Ово је његов други посланички мандат.

Други мандат са листе СДС -а добио је Небојша Вукановић предсједник Листе за правду и ред.

ПДП у Херцеговини није успио да добије директан мандат. Компензациони мандат припао је Љубиши Крунићу.

"Ја сам увијек радио у општем интересуи, то ћу показати и у НСРС, гдје ћу се борити за наше Требиње, за моју и нашу Херцеговину", истакао је Крунић.

Херцеговину ће испред ДНС-а у Народној скупштини Српске представљати Споменко Стојановић, а социјалисте Максим Скоко.

Однос директних херцеговачких мандата је 5:2 у корист владајуће структуре или 6:3 када се у обзир узму и компензациони мандати.

Изабрани народни посланици ће током наредне четири године показати да ли је повјерење грађана које су добили било оправдано.

РТРС

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: nevradio@teol.net

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520