-->

ОГЊЕНА МАРИЈА ПРОСЛАВЉЕНА НА ЗИЈЕМЉИМА

30 jul 2018

Светом литургијом, парастосом погинулим борцима и славским обредима општина Источни Мостар обиљежила је крсну славу Свету Огњену Марију.

Свечаностима су присуствовали гости из источно-херцеговачких општина, представници борачких организација и Полицијске управе Требиње, јавни радници и мјештани највећег општинског насеља Зијемља.

Zijemlja 3

Свету литургију у Цркви светих мученика на Зијемљима служили су свештеници Милан Унковић, Небојша Радић, Бранимир Боровчанин, Милан Бужанин, Мирослав Ратковић и Младен Чалија.

Код Спомен обиљежја погинулих бораца у протеклом отаџбинском рату одржан је парастос, а након тога су делегације општина Источни Мостар, Општинске борачке организације Невесиње и Општинске организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила положиле цвијеће.

У Мјесном дому на Зијемљима обављен је обред ломљења славског колача, а дружење мјештана и гостију настављено је уз трпезу љубави.

Zijemlja 7

Да би подијелио духовну радост са својим земљацима из Лас Вегаса је стигао свештеник Милан Унковић. Честитајући празник окупљеним вјерницима Унковић је поручио да је света великомученица Марина примјер како се уз вјеру и жртву могу савладати многа искушења.

Свештеник Мирослав Ратковић је изразио увјерење да ће Огњена Марија увијек бити заштитница овог прелијепог мјеста и да ће вјернике упућивати на путеве правде, истине и љубави Божије.

Захваљујући се гостима што су дошли на Зијемља да са мјештанима подијеле радост празника, начелник општине Источни Мостар Божо Сјеран нагласио је да присуство представника институција из источне Херцеговине овој малој локалној заједници много значи и даје подстрек за рад и опстанак.

Предсједник Општинске борачке организације Невесиње Синиша Шиповац изразио је увјерење да имена бораца исписаних на Спомен обиљежју на Зијемљима никад неће бити заборављена и да ће њихови потомци добити достојну пажњу изабраних представника власти.

Zijemlja 11

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: radionevesinje@hotmail.com

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520