-->

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ВЕТЕРИНАРСКЕ КОМОРЕ РС

24 jul 2024

Ветеринарска комора Републике Српске објавила је саопштење за јавност поводом информација које су у медијима изношене претходних дана везаних за рад ветеринарске службе на подручју општине Невесиње и рад доктора ветеринарске медицине. Наиме, фармер са подручја општине Невесиње је одлучио да због проблема које има у спровођењу ветеринарских мјера своје незадовољство искаже просипањем млијека испред зграде Општине Невесиње, приказујући проблеме као грешку ветеринарске службе.

Ветеринарска комора РС сматра да је овакав начин приступа проблему погрешан и да не води рјешењу.

„Истичемо да је доктор ветеринарске медицине Зоран Дамјанац у конкретном случају проводио мјере у складу са правилима и прописима који уређују ветеринарску дјелатност и Ветеринарска комора РС у потпуности подржава овакав начин провођења мјера“, наводи се у саопштењу и додаје да је „мр сц Зоран Дамјанац дугогодишњи уважени члан Ветеринарске коморе и да својим радом и понашањем никад није нарушио углед ветеринарске професије“.

Из Ветеринарске коморе указују да је ветеринарска служба утврђена као служба од посебног интереса за Републику Српску у области сузбијања заразних болести животиња и зооноза и спровођења мјера значајних за јавно здравље. Из овог струковног удружења апелују на фармере да се понашају одговорно и у складу са прописима те да покушају да настале споразуме ријеше договором. Савјетују да се у сарадњи са надлежним институцијама, ресорним министарством и Комором, фармери упознају са правилима поступања приликом провођења ветеринарских мјера.

Ветеринарска комора РС је професионално, струковно удружење доктора ветеринарске медицине, чији је задатак заштита интереса доктора ветеринарске медицине, те усмјеравање и подстицање на професионално обављање ветеринарске дјелатности, бољу и ефикаснију заштиту здравља животиња, те обезбјеђивање хигијенски и здравствено исправних производа анималном поријекла.

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: radionevesinje@hotmail.com

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520