-->

АВДАЛОВИЋ У СУБОТИЦИ: ЗАЛАЖЕМО СЕ ЗА БОЉЕ ПРИВРЕДНЕ И КУЛТУРНЕ ВЕЗЕ ХЕРЦЕГОВИНЕ И БАЧКЕ

06 septembar 2017

Начелник општине Невесиње Миленко Авдаловић посетио је Град Суботицу и том приликом обишао Завичајно удружење Херцеговина као и привредну зону Мали Бајмок.

Дочекан срдачно од стрaне домаћина у пријатељском и отвореном разговору размотрене су све опције за даљу сарадњу и унапређење односа како у привредно-економском тако и у клутурном сегменту.

Начелник Миленко Авдаловић се захвалио на гостопримству и нагласио важност и значај деловања и рада завичајних удружења. Исказао је потпуну и безрезервну спремност за сарадњу општине Невесиње са нашим Удружењем. Општина Невесиње и цела Херцеговина, према његовим речима, захваљујући напорном раду и улагању тамошњег становништва, све више постају лепо и добро место за живљење.

Subotica2

За неопходан развој, међусобну сарадњу и зближавање, потребно је више улагања у херцеговачку привреду и инфраструктуру, а на реализацији тих зацртаних планова ангажована су и наша удружења и све херцеговачке општине.

– Носим јако позитивне утиске са данашњег састанка у просторијама Завичајног удружења „Херцеговина“. Видим да је ово удружење јако активно по више основа прво по хуманитарном, социјалном и културном питању, али и окупља људе из културе и организује изложбе и књижевне вечери, као и да помаже градњу храмова по Херцеговини. Мислим да ово удружење има једну политику која је позитивна и веома добра и очекујем врло брзо посету представника удружења Херцеговина Невесињу. Као начелник општине створићу услове да причамо о различитим врстама сарадње о привредној, културној, спортској и свакој другој сарадњи што ће надам се бити на обострано задовољство –  истакао је Миленко Авдаловић за суботичке медије.

Subotica3

– Заједнички закључак је да треба више радити на реализацији и остваривању привредних активности и резултата, јер без адекватне економске снаге и моћи становника Херцеговине и завичајних удружења неће бити могуће реализовати наше заједничке циљеве на пољу очувања херцеговачке традиције и културе, као ни на очувању нашег препознатљивог херцеговачког чврстог и стаменог карактера –  истакао је Сретен Пиштало председник Завичајног удружења Херцеговина.

СЛОБОДНА ХЕРЦЕГОВИНА

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: radionevesinje@hotmail.com

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520