-->

У НЕВЕСИЊУ ОДРЖАНА ГРУПНА КОНФЕРЕНЦИЈА ОРГАНИЗАЦИЈА, ШКОЛА И ЦЕНТРА ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД

18 april 2024

Удружење грађана „Оаза“ из Требиња у партнерству са Удружењем мултипле склерозе регије Источна Херцеговина данас је одржало радионицу под називом „Примјена иновативних модела у самосталном и ванинституционалном раду који унапређује пружање услуга угроженим групама кроз успостављање партнерства између НВО и институција“.

Циљ радионице је успостављање сарадње између невладиних организација, школа и центара за социјални рад кроз примјену иновативног модела превентивног дјеловања са ученицима и њиховим породицама у кризним ситуацијама и унапређење њихове способности самосталног дјеловања.

Извршни директор Удружења грађана „Оаза“ Недељка Нешка Илијић истакла је да је породична групна конференција међународно признат иновативни модел, који се примјењује у раду са дјецом и породицама у специфичним животним ситуацијама. Према њеним ријечима, кроз модел породичне групне конференције враћа се право појединцу да постане одговоран за своје проблеме и за изналажење рјешења у оквиру породице и породичне мреже.

Предсједник Удружења МС Бранимир Таминџија истакао је да је одушевљен овим пројектом и изразио наду да ће се модел породичне групне конференције примјенити и на удружења која окупљају особе са инвалидитетом.

Радионици, која је одржана у друштвеном центру Општине Невесиње, присуствовали су представници Основне школе „Ристо Пророковић“, СШЦ „Алекса Шантић“, Центра за социјални рад Невесиње, Општине Невесиње и невладиних организација, које дјелују на подручју општине Невесиње.

radionica

Ова активност је подржана у оквиру гранта додијељеног кроз пројекат „Иницијатива за људска права и антидискриминацију угрожених група“, који у Босни и Херцеговини имплементирају ЛИР Цивилно друштво и ASB South East Europe, уз финансијску подршку Европске уније у Босни и Херцеговини. 

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: radionevesinje@hotmail.com

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520