-->

РУКОМЕТАШИ ХЕРЦЕГОВИНЕ ПОЧЕЛИ ПРИПРЕМЕ ЗА НОВУ СЕЗОНУ

06 avgust 2023

Рукометаши Херцеговине почели су припреме за нову сезону иако још не знају у којем ће рангу наступати, нити када ће им уопште почети такмичење.

Рукометни савез Републике Српске је, наиме, током прошле сезоне и након завршетка тражио поништење одлуке Управног одбора РС БиХ од 3. августа 2022. године по којој би елитни ранг напуштало пет тимова. Одлуку је донио Управни одбор који у том тренутку није био званично регистрован, те није имао законске основе. Ту одлуку је поништио и Надзорни одбор РС БиХ, тако да сви очекују да ће екипа из Невесиња и наредне године играти првенство БиХ. Ипак, Управни одбор РС БиХ је неколико пута одбио да поништи своју одлуку тако да и даље траје недоумица око броја клубова за нову сезону.

Тренер Амар Чавчић истиче да је веома тешко организовати план припрема кад се у суштини још ништа не зна око ранга такмичења, као ни датума старта лиге.

- Сигурно је да то ремети доста наше припреме, као и планове за наредну сезоне. Наравно да се сви у Невесињу надају да ћемо играти елитни ранг, али ни ту се не зна кад првенство почиње. Нажалост, ништа ново за рукомет у БиХ. Сигурно да то ствара огромне проблеме тренерима, ремети припреме као и планове за одигравање контролних утакмица. Мораћемо да се прилагођавамо у ходу и да тражимо рјешења - рекао је Чавчић.

Он истиче да је у плану одигравање пет мечева, али да су могуће и корекције кад се буде знао ранг такмичења, али и распоред одигравања мечева.

- Планирали смо четири или пет мечева да одиграмо до старта такмичења. Имамо обавезе и у Купу Републике Српске гдје ћемо играти против Леотара и те мечеве ћемо искористити као припреме за нову сезону. Тек смо почели припреме, тако да је рано говорити о противницима посебно док не будемо знали распоред и ранг такмичења, јер ћемо и на основу тога планирати план рада - истакао је млади тренер.

За сада су клуб званично напустили Кејн Златић (Горажде) и Владимир Томић (Уб, Србија).

rukomet pr 3

Управа Херцеговине већ је обезбиједила неколико појачања али ће она чини се званично бити објављена тек када екипа буде знала свој статус.

- Окупили смо све што Невесиње има да понуди рукомету, сву младост и искуство који могу да дају рукомет нашем граду. Четири сјајна појачања су ту, стиже још једно, а у преговорима смо са још три играча, надамо се да ћемо тако затворити ростер и да ће то бити моћна екипа кадра да се надмеће као и прошле сезоне са најбољим клубовима у БиХ - навели су Невесињци који не сумњају да ће бити дио елите и од септембра.

Rukomet pr 2

Одустајања

У РК Херцеговина се надају да ће ипак играти првенство БиХ. Томе у прилог иде и чињеница да ниједна од три првопласиране екипе из првенства Републике Српске (Младост Бањалука, Козара Козарска Дубица, Дервента) није прихватио позивницу за наступ у вишем рангу јер немају довољан буџет потребан за то такмичење.

ГЛАС СРПСКЕ

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: radionevesinje@hotmail.com

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520