-->

НЕВЕСИЊСКА ОЛИМПИЈАДА 2017: НАГРАДНИ ФОНД 35.000 КМ

20 jul 2017

Организациони одбор „Невесињске олимпијаде 2017“ утврдио је програм и наградни фонд овогодишњег сабора традиције и витештва. Током седам такмичарских дана спортисти из региона имаће прилику да се огледају у 25 спортова и 50 дисциплина. За најуспјешније олимпијце обезбијеђене су медаље и новчане награде. Укупан наградни фонд износи 35.000 КМ, а  као и годинама раније најуносније ће бити коњске трке. Организатори су за власнике најбржих грла у три трке намијенили укупно 15.500 КМ.

Skakanje na mijeh 2

Прелиминарна такмичења у екипним спортовима кренуће већ почетком августа, а прве медаље  биће подијељене  6. августа кадаје заказан Омладински кошаркашки турнир. На паркет Спортске дворане „Невесињка“ излазе потом рукометашице и одбојкашице. На Спортским теренима Килавци очекује нас увијек занимљива Лига мјесних заједница, омладински турнир у малом фудбалу, надметања тенисера на шљаци, те турнир у баскету.

У просторијама Стрељачког клуба „Свети Димитрије“ планирана су појединачна и екипна такмичења у стрељаштву. Олимпијски петак је по традицији резервисан за шахисте и младе гусларе. Атлетски митинг „Алекса Ковачевић“ ове године ће бити одржан дан прије централне манифестације. Као атракција на Градском стадиону најављен је параглајдинг. На атлетску стазу први излазе најмлађи олимпијци, а потом крећу надметања сениора у тркачким и бацачким дисциплинама. Организатори су у програм уврстили и бацање кугле – дисциплину која је прославила најуспјешнијег невесињског атлетичара свих времена.

Najmlađi učesnici olimpijade

На обали језера Алаговац по десети пут се приређује такмичење у спортском риболову.  Инспирисани природним љепотама и гостопримством у Невесиње су претходних година долазили риболовци из свих крајева бивше Југославије и нема разлога да тако не протекне и овогодишње јубиларно окупљање.

Свечано отварање 142. Невесињске олимпијаде са богатим културно-забавним програмом биће одржано на Градском тргу у суботу 12. августа. Сутрадан, на Братачком лугу код Невесиња биће приређена централна манифестација са коњским тркама, традиционалним и витешким дисциплинама. Стари и млади, аматери и професионалци показиваће снагу, спретност и спортско умијеће, а круна витешког надметања биће три галоперске трке које су вијек и по препознатљиво обиљежје Невесињске олимпијаде.

Olimpijada otvaranje 1

Богато културно насљеђе и традиционално гостопримство Невесињци ће показати кроз пратеће олимпијске садржаје - Сајам прехрамбених производа и ручних радости, Олимпијски квиз, Поетско-ликовне сусрете и омладинске концерте. Организатор Олимпијаде је Општина Невесиње,а манифестацију спорта, културе и туризма подржаће и бројни спонзори.

Posjetioci Nevesinjske olimpijade

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: radionevesinje@hotmail.com

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520