-->

ПРЕДСЈЕДНИКУ СРБИЈЕ ДОДИЈЕЉЕНА ПОВЕЉА ОПШТИНЕ НЕВЕСИЊЕ

25 maj 2023

Општина Невесиње је поводом крсне славе Спасовдана највише општинско признање Повељу општине додијелила предсједнику Србије Александру Вучићу за изузетан допринос развоју општине Невесиње приликом додјеле донаторских средстава.

 

svecana sjednica 5

У образложењу одлуке о додјели признања наводи се да је предсједник Вучић у првом кварталу 2021. године донио одлуку да се малим општинама у Републици Српској међу којима се нашло и Невесиње исплате донаторска средства.

Начелник општине Невесиње Миленко Авдаловић рекао је да је помоћ од три милиона еура усмјерена за пројекте који су донијели свеопшти напредак локалне заједнице. Он је подсјетио да су средства утрошена јавно и транспарентно и имплементирана у пројекте путне, водоводне и канализационе инфраструктуре, реконструкцију образовних установа, подстицаје у привреди и помоћ буџету.

„Општина Невесиње се опредијелила за развој двије стратешке дјелатности: електро сектор и пољопривреду јер ће тако новац бити потрошен у интересу грађана“, нагласио је Авдаловић.

Начелник се захвалио свима који су допринијели реализацији ових важних пројеката за грађане и нагласио да ће Невесиње наставити добру сарадњу са владама Републике Српске и Републике Србије.

svecana sjednica 3

Повељу је преузео специјални изасланик предсједника Србије Адам Шукало који је рекао да му је част да у име предсједника прими ово признање.

„У будућности вам желим добре, домаћинске пројекте који ће побољшати живот нашем народу који је у прошлости поднио велике жртве за нашу слободу“, нагласио је Шукало.

Он је додао да морамо створити могућности да се овдје настави живјети и радити у миру.

Друго по рангу општинско признање Плакета „Свети Димитрије“ додијељена је предузећима „Мраз“ и „Појужина пром“ и СЗР ПВЦ браварија „Голд“ за допринос привреденом развоју општине Невесиње и отварању нових радних мјеста.

Начелник општине Миленко Авдаловић уручио је и девет захвалница пољопривредним произвођачима, хуманитарцима, спортистима и спортским радницима који су у својим областима постигли запажене резултате. То су Мирослав Глоговац, Веселин Радић, Срећо Булајић, Миле Куљић, Јана Ђерић, Амар Чавчић, Драго Таминџија и активисти хуманитарних пројеката „Српска кућа“ и „С Тамаром у акцији“.

svecana sjednica 2

svecana sjednica 4

svecana sjednica 9

 slika 121

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: radionevesinje@hotmail.com

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520