-->

ОПШТИНА НЕВЕСИЊЕ ПОМАЖЕ УЧЕНИКЕ НИЖИХ РАЗРЕДА ПОДРУЧНИХ ШКОЛА

17 novembar 2022

Општина Невесиње данас је потписала уговоре са родитељима, односно старатељима дјеце, која су успјешно прошла процедуру Јавног позива о додјели новчаних средстава за помоћ ученицима од првог до петог разреда који похађају подручна одјељења ОШ „Ристо Пророковић“.

Укупно 66 ученика остварило је право на новчана средстава од стотину марака мјесечно за вријеме трајања школске године.

dodjela sredstava os1

Начелник Миленко Авдаловић појаснио је да је Општина Невесиње прошле године донијела одлуку да стимулишу родитеље и дјецу који наставу похађају у подручним школама од првог до петог разреда.

– Сматрамо да ће новчана помоћ од хиљаду марака за једну школску годину помоћи ученицима и њиховим родитељима да лакше обезбиједе потребне трошкове које имају приликом школовања – истакао је Авдаловић.

Он је поручио да овим видом помоћи помажу родитељима који живе на селу да лакше школују своју дјецу, симулишу рад подручних школа да опстану и доприносе очувању радних мјеста за наставнике разредне наставе.

Јован Јелачић из Кифина Села има троје дјеце, а једно од њих похађа подручно одјељење у овом селу.

Он се захвалио Општини Невесиње која је ове године издвојила средства за помоћ ученицима, и изразио наду да ће овај вид подршке бити настављен и у будућности.

– Много нам значи ова новчана подршка, и надам се да ће ово стимулисати многе од нас да радимо и на подизању наталитета, јер се тада не би доводио у питање опстанак подручних одјељења – рекао је Јелачић.

Јованка Самарџић из села Братач има двоје дјеце. Она истиче да им овај вид новчане помоћи значи пуно, јер једним дијелом могу да покрију трошкове горива, пошто свако јутро возе дијете у школу у Кифино Село.

Шпиро Петковић из Грабовице има три школарца, а њих двоје ће примати помоћ Oпштине. Он је истако да је ово добар вид подршке како родитељима, тако и дјеци.

Новчана средства обезбијеђена из општинског буџета.

dodjela sredstava os3

 

dodjela sredstava os2

dodjela sredstava os

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: radionevesinje@hotmail.com

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520