-->

ОПШТИНА НЕВЕСИЊЕ И ПУТЕВИ РС ДОГОВОРИЛИ УРЕЂЕЊЕ САОБРАЋАЈНЕ ИНФРАСТРУКТУРЕ

05 jun 2017

Уређење саобраћајне инфраструктуре у ужем градском језгру, одржавање енергетског  пута Зови До-Бежђеђе-Дивин и изградња спојног пута између магистралне саобраћајнице Невесиње-Гацко и регионалног пута Невесиње-Берковићи код фабрике Свислајон, биле су теме данашњег састанка начелника општине Миленка Авдаловића  и директора јавног предузећа „Путеви РС“ Ненада Нешића.Састанку су присуствовали народни посланици Илија Таминџија и Драган Ристић, директор ХЕ „Дабар“ Радивоје Братић, те представници општинске управе.

Nesic 2

Директор ЈП „Путеви РС“  Ненад Нешић изразио је спремност да ово предузеће учествује у реконструкцији саобраћајне инфраструктуре у Невесињу будући да се санација одвија на дионицама магистралних путева који су њихова надлежност.

Нешић је подсјетио да је расписан тендер за мост на Зоводолки на регионалном путу Невесиње – Берковићи, да су обезбијеђена средства за изградњу и да ће ускоро почети радови.

Nesic 3

Начелник општине Миленко Авдаловић потврдио је да је са Путевима РС договорена већина пројектних активности и да је још преостало да се ускладе рокови реализације. Он је подсјетио на намјеру општине да током љета уради замјену водоводне и канализационе мреже у улицама Цара Душана и Милоша Обилића, а већ на јесен би могло бити завршено уређење саобраћајница и кружног тока.

Према Авдаловићевим ријечима, најбоље рјешење за одржавање постојећег енергетског пута Зови До – Дивин је уврштење  у мрежу регионалних саобраћајница РС. Савез општина и градова  источне Херцеговине већ је упутио захтјев Влади РС и Дирекцији за путеве да се изврши категоризација ове саобраћајнице, потврдио је Авдаловић.

Изградња спојног пута у индустријској зони на Килавцима планирана је за наредну годину, потврђено је на састанку.

СЛАВЕНКА ГОЛИЈАНИН

 

ЈУ Центар за информисање и културу
Радио Невесиње

Kontakt info

Немањића бб,88280 Невесиње
Република Српска

Tel: 059 601 394, Fax: 059 601 455
E-mail: radionevesinje@hotmail.com

ID PDV

Матични број: 01805053
Рј. суда: RU-1-264-00
ИД број : 4401396050004

Žiro Računi

Рачун јавних прихода: 5520060001233609

Врста прихода: 722591

Буџетска организација:0069520